ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΡΗΤΗ

Κορωνοϊός: Η διατροφή και ο ήλιος, τα όπλα της Κρήτης!

Το σώμα σας βομβαρδίζεται συνεχώς από παθογόνους παράγοντες – τα βακτηρίδια, τους μύκητες και τους ιούς – που μπορεί να σας κάνουν να αρρωστήσετε. Ένα ανθρώπινο σώμα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν αυτοί οι οργανισμοί, παρέχοντας ένα ωραίο ζεστό περιβάλλον με άφθονα θρεπτικά συστατικά. Εδώ όμως παρεμβαίνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα ενάντια σε αυτά τα είδη εισβολέων. Πριν ακόμη και να γεννηθεί, το σώμα σας αρχίζει να παράγει εξειδικευμένα Β-κύτταρα και Τ-κύτταρα, είδη λευκών αιμοσφαιρίων που μπορούν να αναγνωρίσουν παθογόνους παράγοντες και να βοηθήσουν να εμποδίσουν την ανάπτυξή τους.

Όταν ένα παθογόνο εισβάλει, η διαφορά ανάμεσα στην ασθένεια και την υγεία είναι ένας αγώνας ανάμεσα στο πόσο γρήγορα μπορεί να εξαπλωθεί το παθογόνο μέσα σε σας και πόσο γρήγορα μπορεί να αντιδράσει η ανοσολογική απάντησή σας χωρίς να προκαλέσει πάρα πολύ παράπλευρες βλάβες. Καθώς οι άνθρωποι γερνούν, οι έμφυτες και προσαρμοστικές ανοσολογικές αντιδράσεις τους αλλάζουν, αλλάζοντας αυτή την ισορροπία.

Το SARS-1 ξέσπασε στο Foshan, επαρχία Guangdong, τον Νοέμβριο του 2002. Το SARS-2 ξεκίνησε στη Wuhan στην επαρχία Hubei το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019. Στην Κίνα, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο είναι χειμερινοί μήνες και είναι οι πιο κρύοι μήνες του έτους σε αυτές τις δύο τοποθεσίες. Η ψυχρή θερμοκρασία συνήθως παρέχει μια ευνοϊκή περιβαλλοντική κατάσταση για την επιβίωση του ιού. Εκτός από αυτό, παρατηρήσαμε επίσης ότι η ξηρασία συνέβη και στις δύο τοποθεσίες κατά τη διάρκεια των κρουσμάτων. Οι ετήσιες βροχοπτώσεις στο Foshan τον Δεκέμβριο του 2002 έφτασαν σχεδόν στο 0 mm.