Δήμος Πλατανιά

Κολυμπάρι: Δεκαπενταύγουστος στην «Κυρά Παναγιά» της Γωνιάς

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Ιερά σεβασμία, ιστορική, Πατριαρχική & Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας, Γωνιάς Κολυμπαρίου, εορτάζει και πανηγυρίζει την πάνσεπτο εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ως ακολούθως:

Κυριακή 14 Αυγούστου

7.30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

9 μ.μ.: Ιερά Παράκλησις.

10 μ.μ.: Νυκτερινή Θεία Λειτουργία όπου και θα ψαλλούν τα «Εγκώμια της Παναγίας» ενώπιον του Επιταφίου της Παναγίας, κατά την Ιεροσολυμίτικη τάξη, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Δευτέρα 15 Αυγούστου

7.30 π.μ.: Όρθρος- Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας & Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

7.30 μ.μ.: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, Κτητορικό Μνημόσυνο, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου.

Τους χορούς των ιεροψαλτών θα λαμπρύνει ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως κ. Φώτιος Γιαννακάκης. Οι Θείες Λειτουργίες και οι Ιερές Ακολουθίες του διημέρου, προς διευκόλυνση των ευλαβών προσκυνητών, θα τελεστούν στους άνετους και ευρύχωρους προαύλιους χώρους της Μονής, κατόπιν ειδικής διαμόρφωσης. Καλείται ο Θεοτοκόφιλος λαός του Θεού όπως μετέχει της ιεράς πανηγύρεως, υψώνοντας χείρας ικέτιδας προς την Υπεραγία Θεοτόκο, εκζητών τις πρεσβείες, την χάρη, τον φωτισμό και το άπειρο έλεος Της.

Εκ της ΑδελφότηταςΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ