ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ Δήμος Κισάμου

Κλειστό Γυμναστήριο Κισάμου: Συγχαρητήρια και προβληματισμός

Μετά την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Κισάμου, γέμισε το Facebook με συγχαρητήρια για αυτή την επιτυχία, άλλωστε ήταν και μορφή έκφρασης της αγωνίας των κατοίκων για το εν λόγω έργο.

Αγαπητοί συμπολίτες προφανώς και θα συγχαρούμε τον δήμο και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο αθλητισμού κύριο Γ. Κελαϊδή για την προσπάθεια και την επιτυχία τους.

Αλλά να με συγχωρέσετε που θα σας προσγειώσω στην πραγματικότητα γιατί είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε την παρακάτω σειρά:

1. Τα πρώτα συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν στον πρώην δήμαρχο Ανδρέα Βαρουχάκη που επί της δημαρχίας του ( 2006 ) εγκρίθηκε το ποσό του 1.000.000 ευρώ για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου. Με το ανάλογο ποσό στον δήμο Πλατανιά το έργο ολοκληρώθηκε.

2. Συγχαρητήρια στον υπογράφοντα που ως αντιδήμαρχος ( 2007 )

α) ολοκλήρωσε τις διαδικασίες ( αρχαιολογία, άδειες, γραφειοκρατία κ.λ.π. ) για να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες τον Δεκέμβριο του 2007,

β) για την παρουσίαση στον τοπικό τύπο ( ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ – Χανιώτικα Νέα ) και την εισήγηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο της κακοδιαχείρισης των χρημάτων,   με αποτέλεσμα στην Κίσαμο με την κατανάλωση του ποσού των 846.000 ευρώ το αποτέλεσμα των εργασιών να φτάσει στο σημείο που δείχνει η φωτογραφία.

3. Προβληματισμός για όλους τους δημοτικούς άρχοντες από τότε μέχρι και σήμερα που δεν δέχτηκαν να ερευνήσουν για την κακοδιαχείριση των χρημάτων. Εάν πάρουμε υπόψη μας ότι το εν λόγω έργο δεν το διαχειρίστηκε ο δήμος αλλά άλλος φορέας καταλαβαίνετε ότι το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σοβαρό.

4. Προβληματισμός για την διαχείριση του εν λόγω χρηματικού ποσού, από δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που αποδέχονται τη κατασπατάληση των χρημάτων χωρίς κανένα έλεγχο.

5. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη μελέτη που βάση της οποίας τώρα υπεγράφη η σύμβαση  ήταν έτοιμη από το 2008 – 2009.

Το αισιόδοξο σ’ αυτή τη εξέλιξη είναι ότι η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί από τη νέα δημοτική αρχή οπότε ελπίζουμε να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία ένας ασφαλής και λειτουργικός χώρος άθλησης αλλά και ένας πολύτιμος χώρος συγκέντρωσης πληθυσμού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ψωματάκης ΜανόληςΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ