Γεύση - Ψυχαγωγία Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Τρεις νέες παραστάσεις για το «Πονηρό Πνεύμα»

Μετά από απαίτηση πολλών συμπολιτών μας που δεν πρόλαβαν να δουν την παράσταση και ξεπερνώντας μεγάλες τεχνικές δυσκολίες, το «Πονηρό Πνεύμα» του Νόελ Κάουαρντ επιστρέφει στην σκηνή για 3 ακόμα παραστάσεις.

Πρόκειται για την 14η θεατρική παραγωγή της ομάδας «Πρόβα Τετραώρου» που ξεκίνησε τις προσπάθειες της το 2010.

Η υπόθεση του έργου:
Ο Τσάρλς, ένας επιτυχημένος συγγραφέας, ψάχνοντας έμπνευση για το επόμενο βιβλίο του προσκαλεί ένα εκκεντρικό μέντιουμ, την μαντάμ Αρκάτι, να κάνει μια τελετή στο σπίτι του. Μαζί με την σύζυγό του Ρουθ και τους φίλους τους, τον Δόκτωρ και την κυρία Μπράντμαν προσβλέπουν σε μια διασκεδαστική βραδιά.  Ωστόσο η μαντάμ Αρκάτι καλεί κατά λάθος το πνεύμα της Ελβίρας, της νεκρής πρώην συζύγου του Τσάρλς γεγονός που οδηγεί σε ένα περίπλοκο ερωτικό τρίγωνο με την τρέχουσα σύζυγό του την Ρουθ!

Το έργο γράφτηκε το 1940 και ανέβηκε στη σκηνή το 1941, την ώρα που μαινόταν ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος.  Ενώ επικρίθηκε σκληρά, επειδή αντιμετώπιζε τον θάνατο «με ελάχιστο σεβασμό», το κοινό του χάρισε εξαιρετική επιτυχία, αφού το έργο έκανε 1997 παραστάσεις και παιζόταν διαρκώς μέχρι το 1945. Το «Πονηρό Πνεύμα»  έγινε ταινία  και αναβίωσε δεκάδες φορές ακόμη στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, ενώ συνεχίζει ν’ ανεβαίνει στο θέατρο συνεχώς μέχρι και στην εποχή μας (μόλις τον Φεβρουάριο του 2022 το είχε ανεβάσει το Εθνικό θέατρο).

Οι συντελεστές:
Η σκηνοθεσία είναι του Θανάση Τριανταφύλλου και τους ρόλους υποδύονται αλφαβητικά οι Χαρά Αρμύρα, Ίριδα Βεστάκη, Ινώ Γεωργακάκη, Γωγώ Καταλακτάκη, Χάρης Κοκολάκης, Αλεξία Μπαμπουνάκη, Σπύρος Παππάς, Ευαγγελία Πατελάκη, Αργυρώ Χαραλαμπάκη
Τα σκηνικά είναι του Θοδωρή Παρασκάκη και οι φωτισμοί του Νίκου Μιχελιδάκη
Βοηθός Σκηνοθέτης η Χαρά Αρμύρα.
Κομμώσεις η Μαρία Μουντάκη και Μακιγιάζ η Αγάπη Ανδρονικάκη.
Ακούγεται η φωνή του μικρού Γιώργου Τριανταφύλλου

Μέρες και ώρες παραστάσεων:
Οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κισσάμου, ώρα 9:00 το βράδυ, στις 31 Μαΐου, 1 και 2 Ιουνίου.

Τιμή εισιτηρίου 10€ και 5€ για μαθητές, φοιτητές και ανέργους. Τα έσοδα θα διατεθούν για την συντήρηση της βιβλιοθήκης του Φιλολογικού Συλλόγου Κισσάμου.

Για περισσότερες πληροφορίες και οπτικό υλικό:
https://www.facebook.com/prova4wrouΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ