Δήμος Κισάμου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κίσαμος: Το The Festival Academy στις Γιορτές Ρόκκας 2023 (18-21 Αυγούστου)

Φέτος, ενδυναμώνοντας για ακόμη μια φορά την εξωστρέφεια των Γιορτών Ρόκκας, διοργανώνεται μια τετραήμερη διεθνής συνάντηση (18-21 Αυγούστου) με μέλη του The Festival Academy (thefestivalacademy.eu), μιας παγκόσμιας κοινότητας 1.100 επιμελητών φεστιβάλ από περισσότερες από 95 χώρες. «Μια μοναδική ευκαιρία για φεστιβάλ από όλο τον κόσμο να μελετήσουν αυτήν την πρωτότυπη διοργάνωση, αλλά και για τις Γιορτές Ρόκκας να αυξήσουν ακόμη περισσότερο το δίκτυο εξωστρέφειάς τους, διερευνώντας πιθανές νέες συνεργασίες», επισημαίνει η Inge Ceustermans, διευθύντρια του The Festival Academy.

Στις τέσσερις ημέρες που θα διαρκέσει η συνάντηση (οι δυο εκ των οποίων θα είναι στο πλαίσιο της δράσης «Κερά Μια Σκηνή»), διευθυντές και εκπρόσωποι φεστιβάλ από 10 χώρες και 4 ηπείρους θα βρεθούν στην Κερά και τη Ρόκκα, θα παρακολουθήσουν τα δρώμενα και τις ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της συνάντησης και θα συνομιλήσουν με τους διοργανωτές και τους καλλιτέχνες και θα παρουσιάσουν τις δικές τους δράσεις και ιδέες, με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών και εργαλείων, αλλά και τη ζύμωση ανάμεσα στις διοργανώσεις.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την παγκόσμια πρώτη «επίσκεψη σε φεστιβάλ» από μέλη της  φεστιβαλικής κοινότητας The Festival Academy, «μια ενέργεια την οποία – όπως σημειώνει η κ. Ceustermans – αναπτύσσουμε για να διερευνήσουμε καινοτόμες οργανωτικές στρατηγικές και νέους τρόπους εμπλοκής της κοινότητας σε φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα σε απομακρυσμένα μέρη και περιοχές».

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι από φέτος οι Γιορτές Ρόκκας εντάσσονται στο European Festivals Association, που αγκαλιάζει περισσότερα από 100 τοπικά και διεθνή φεστιβάλ και πολιτιστικούς οργανισμούς από 38 και πλέον ευρωπαϊκές κατά πλειοψηφία χώρες, φέροντας τη σφραγίδα και την υποστήριξή του.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ