Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου κάνει γνωστό το προτεινόμενο ωράριο καταστημάτων κατά την εορταστική περίοδο:

Σύμφωνα  με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, όπως ισχύει, μεταξύ των καθορισμένων Κυριακών τον χρόνο, όπου προβλέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων είναι οι δύο Κυριακές πριν την ημέρα των Χριστουγέννων και η  τελευταία Κυριακή κάθε έτους.

Σε ότι αφορά τις Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα, την 12η Δεκεμβρίου ημέρα εορτασμού του Αγίου Σπυρίδωνος  Πολιούχου της πόλης μας τα καταστήματα θα  παραμείνουν κλειστά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ την 19η Δεκεμβρίου μπορούν να ανοίξουν κανονικά.

Η τελευταία Κυριακή του έτους ωστόσο συμπίπτει με την 26η Δεκεμβρίου, 2η ημέρα των Χριστουγέννων, η οποία προστέθηκε στις υποχρεωτικές αργίες δυνάμει του άρθρου 42 ν. 4554/2018.

Στο πλαίσιο αυτό, η μετάθεση της τελευταίας Κυριακής του έτους σε άλλη Κυριακή, όταν αυτή συμπίπτει με επίσημη αργία του Κράτους, δεν επιτρέπεται, ούτε προβλέπεται κάτι διαφορετικό στο νέο πλαίσιο για τις επίσημες αργίες που καθορίστηκε με το άρθρο 60 ν. 4808/2021.

Με βάση λοιπόν τα επίσημα νομοθετικά δεδομένα που επί του παρόντος έχουμε στην διάθεσή μας, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την 26η Δεκεμβρίου 2021.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ,ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟÏΟΝΤΑ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ!

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ