Δήμος Κισάμου

Kίσαμος: Συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη διασυνοριακού δικτύου προώθησης αειφόρου παρακτίου τουρισμού»

Ο Δήμος Κισάμου διατηρεί ζωηρό ενδιαφέρον και αγωνία για την αειφορία των παράκτιων περιοχών με κυρίαρχη, ως περισσότερο εκτεθειμένη στην ανθρωπογενή ρύπανση και την υποβάθμιση της βιοποικιλότητάς της, την περιοχή του Μπάλου.

Σήμερα 01-10-2021 και σε συνέχεια της χθεσινής εναρκτήριας μέρας των συναντήσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού», με επίκεντρο την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη περιοχών ενταγμένων στο δίκτυο Natura 2000, όπως η Λιμνοθάλασσα Μπάλου στην Π.Ε Χανίων, και η Χερσόνησος Ακάμα στην Επαρχία Πάφου , ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Γιώργος Μυλωνάκης και ο Αντιδήμαρχος Κισάμου κ. Θεόφιλος Χριστουλάκης, καλωσόρισαν στο Δημαρχείο Κισάμου τους εκπροσώπους των συμμετεχόντων φορέων.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Θεοχάρης Τσούτσος, ο κ. Δημήτρης Μουντάκης, ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Χανίων,  ο Πρόεδρος της Κοινότητας της Ίνειας, κ. Γιάγκος Τσίβικος, ο καθηγητής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Κύπρου κ. Πέτρος Κοσμάς, ο Διευθυντής του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της Πάφου, κ. Μαρίνος Στυλιανού καθώς και ο σύμβουλος του έργου κ. Σιωμάδης Βασίλης.

Μετά το Δημαρχείο, οι εταίροι ξεναγήθηκαν στην Λιμνοθάλασσα του Μπάλου από τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Κισάμου σε μια προγραμματισμένη επίσκεψη –αυτοψία της περιοχής, ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν αύριο το πρωί με την έκδοση των συμπερασμάτων.