Δήμος Κισάμου

Kίσαμος: Συμμετοχή του Συλλόγου “Τέχνη του Χορού” σε δράσεις ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Η βία κατά των γυναικών παίρνει ολοένα πιο ανησυχητικές διαστάσεις στις λεγόμενες πολιτισμένες χώρες όπως δυστυχώς και στην Ελλάδα. Το μη κυβερνητικό κίνημα για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας Strong me, έχει ως σκοπό την συνένωση φορέων και οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα με πρωταρχικό στόχο την ενημέρωση, την αφύπνιση και την κινητοποίηση της κοινωνίας ώστε να  αλλάξει το νομικό πλαίσιο απέναντι στα φαινόμενα βίας.

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στις 27 & 28 Νοεμβρίου διοργανώνεται στο Ηράκλειο, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, διήμερο ενημέρωσης, ομιλιών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων με την συμμετοχή ανθρώπων του Πολιτισμού, των Τεχνών και του Αθλητισμού, ανοικτό για όλους.  Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η στήριξη και η ενδυνάμωση γυναικών που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας και η προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Κισάμου ” Η Τέχνη του Χορού” με καθηγήτρια την κ. Βανέσα Κοκκίνου, κατόπιν πρόσκλησης από την ιδρύτρια του κινήματος Strong me κ. Ασπασία Θεοφίλου, θα συμμετέχει στο διήμερο αυτό και καλεί όσους Κισαμίτες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν επίσης. Ο Δήμος Κισάμου στηρίζοντας τις δράσεις που αφορούν στην εξάλειψη κάθε μορφής βίας απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής προς όλους.

Για την εξυπηρέτηση όσων αποφασίσουν να συμμετάσχουν, το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου και ειδικότερα ο Κισαμίτης πρόεδρός του κ. Ιωάννης Καψανάκης τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την βοήθειά του, θα διαθέσει λεωφορείο για να μεταφέρει τους συμμετέχοντες το Σάββατο 27/11.

Η ώρα αναχώρησης από Κίσαμο θα είναι 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου και η ώρα επιστροφής από Ηράκλειο θα είναι 19.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Όλοι όσοι θέλουν να  συμμετέχουν στην δράση αυτή παρακαλούνται να δηλώσουν την πρόθεσή τους μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 26/11 στο τηλέφωνο 694 861 8733.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον φόβο μας, δύναμη!!