Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Kίσαμος: Στο Βλάτος ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις “Γιορτή Καστάνου 2022” (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στο Ενοριακό Κέντρο Βλάτους ξεκίνησαν χθες Παρασκευή 28 Οκτωβρίου οι τριήμερες εκδηλώσεις “Γιορτή Καστάνου 2022” που διοργανώνουν ο Δήμος Κισάμου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισάμου, σε συνεργασία με τις Κοινότητες Βλάτους και Έλους, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έλους – Λίμνης «Η Αναγέννηση» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βλάτους «οι Νέοι Ορίζοντες».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση της «Ψηφιακή Σελίδα για τους Αγρότες» του Δήμου Κισάμου.

Την παρουσίαση- ενημέρωση έκαναν ο Κωνσταντίνος  Χαρτζουλάκης, Γεωπόνος –  Επιστημονικός Συνεργάτης  ZEN AGRO και η Πόπη Καπετανάκη, Γεωπόνος – Γεν. Γραμματέας του Δήμου Κισάμου.

Ακολούθησε μουσική βραδιά με τους Κισαμίτες καλλιτέχνες». Τραγούδι – Πλήκτρα:  Κυριάκος Χορευτάκης, Τραγούδι –  Μπουζούκι: Νίκος Μαργαριτάκης, Τραγούδι – Κιθάρα: Γιάννης Χορευτάκης.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Σάββατο 29 Οκτωβρίου στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Λίμνης με το εξής πρόγραμμα:

6.30 μ.μ.: « Κάστανα… Η Γεύση του Φθινοπώρου!». Παρουσίαση – Γευστικές δοκιμές από τον executive chef Ιωάννη Κουφό μαζί με μια ομάδα Χανιωτών σεφ.

8 μ.μ.: « Μακεδονία και Κρήτη Γλεντάνε Παρέα!» Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθύρων Πέλλας και το μουσικό συγκρότημα του Γιάννη Μενεγάκη.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Έλους η κεντρική εκδήλωση της Γιορτής Καστάνου, με το παρακάτω πρόγραμμα:

11.30 π.μ.: Χαιρετισμοί.

*Ομιλία με θέμα: «Κάστανο! Ένας  διατροφικός θησαυρός» από την Ιωάννα Γρυμπαουλάκη, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο.

*Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Δρ. Απόστολο Κυριτσάκη.

*Θεατρικό Δρώμενο από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Έλους.

1 μ.μ.:  Ολοήμερο  παραδοσιακό γλέντι με τον Ηλία Χορευτάκη και το συγκρότημά του.

Χορεύουν ο  Όμιλος  Βρακοφόρων Κισάμου, ο Σύλλογος Κρητικών Χορών «Η Κίσαμος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθύρων Πέλλας και ο Λαογραφικός Όμιλος Χανίων.

*Θα λειτουργήσει υπαίθρια έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και θα προσφερθούν ψητά κάστανα.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ