Δήμος Κισάμου Νομός Χανίων

Κίσαμος: Στο Εφετείο μία υπόθεση ζωοκτονίας – Νεαρός αγρότης πυροβόλησε πολλαπλές φορές στο κεφάλι και θανάτωσε κατσίκα

Χθες, Πέμπτη 9 Μαρτίου, εκδικάστηκε στο Εφετείο Κρήτης στα Χανιά, μία υπόθεση ζωοκτονίας με θύμα μία κατσίκα. Η υπόθεση είχε ως κατηγορούμενο έναν 24χρονο τότε αγρότη, κάτοικο του Πλατάνου Κισάμου.

Τον 24χρονο κατηγορούσαν γείτονές του και κτηνοτρόφοι, ότι θανάτωσε μία κατσίκα που ανήκε σε αυτούς, πυροβολώντας την με καραμπίνα στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια πήγε κομπάζοντας να ανακοινώσει την πράξη του, λέγοντας μάλιστα πως «Σκότωσα δύο κατσίκες, πηγαίνετε σε όσα δικαστήρια θέλετε, δεν μ΄ ενδιαφέρει».

Πρωτόδικα, ο 24χρονος είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια και τέσσερις μήνες για το αδίκημα της ζωοκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας με κυνηγετικό όπλο και της οπλοχρησίας, αλλά σε δεύτερο βαθμό απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες παρά την σε βάρος του καταδικαστική εισαγγελική πρόταση.

Το περιστατικό συνέβη στα Φαλάσαρνα, όπου γειτνιάζει το θερμοκήπιο του κατηγορούμενου με το χειμαδιό των μηνυτών.

«Πήγε στο σπίτι της μητέρας μου και της είπε την κατσίκα τη σκότωσα πηγαίνετε να τη βρείτε.  Την έχω σκοτώσει  επειδή με πείραζε» ανέφερε ο γιος της οικογένειας. Όπως είπε, τότε αντίκρισαν ένα φρικτό θέαμα: «Όλο το κεφάλι της κατσίκας  γεμάτο σκάγια κι όλος ο τόπος ήταν γεύματος αίματα».

Από τη μεριά της η μητέρα σημείωσε: «Άκουσα πυροβολισμούς από το μέρος που ήταν τα ζώα μου. Μετά ήρθε ο κατηγορούμενος και μου λέει σας σκότωσα δυο κατσίκες, να πάτε σε όποιο δικαστήριο θέλετε. Πάω και βλέπω έξω από το συρματόπλεγμα του θερμοκηπίου του, την κατσίκα νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος, ήταν ακόμα ζεστή.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα ενώ όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, οι δύο οικογένειες είχαν διαφορές μεταξύ τους.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ