Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Στη βουλή το ελλιπές τηλεοπτικό σήμα στο Έλος

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής του Έλους του Δήμου Κισάμου, σχετικά με τον αποκλεισμό τους από το ελλιπές ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα και έπειτα από σχετική επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας που έλαβα ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κατέθεσε στο Προεδρείο της Βουλής αναφορά για τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη.

Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο της αναφοράς ο κ. Πολάκης αναφέρει:

“Σας γνωρίζω ότι μετά την εγκατάσταση και λειτουργία του επίγειου ψηφιακού σήματος, είμαι αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Έλους του Δήμου Κισσάμου Ν. Χανίων, λόγω αδυναμίας λήψης σήματος «λευκές περιοχές», όπως τις ονομάζει η DIGEA.

Θέλω να σας τονίσω ότι οι κάτοικοι του Οικισμού «ΛΙΜΝΗ» της Τοπικής Κοινότητας Έλους δεν είναι δικαιούχοι του Προγράμματος «ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΛΗΨΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ» καθώς ο συγκεκριμένος Οικισμός ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στην λίστα με τις λευκές περιοχές.

Επίσης πολλοί από τους κατοίκους των Οικισμών «ΕΛΟΣ» και «ΛΟΥΧΙ» επέλεξαν σαν πάροχο την Digea αφού προσφέρει το δικό της «πακέτο», για οκτώ χρόνια.

Μετά από επικοινωνία με την Digea, ενημερωθήκαμε ότι εφόσον δεν συμπληρώθηκε ικανός αριθμός αιτήσεων που να δικαιολογεί την εγκατάσταση Επίγειων Ψηφιακών Πομπών από πλευράς της DIGEA τότε οι αιτήσεις των δικαιούχων θα μεταφερθούν αυτόματα στην COSMOTE και θα τοποθετηθούν σε αυτούς δορυφορικά πιάτα.

Έως και σήμερα ΔΕΝ έχει γίνει καμία ενέργεια από μέρους της DIGEA και της COSMOTE σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι συμπολίτες μας, με την αναβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος, πίστευαν ότι θα επέρχονταν η ποιοτική βελτίωση στην καθημερινή τους ενημέρωση και ψυχαγωγία. Αντιθέτως, λόγω της ελλιπούς κάλυψης του νέου δικτύου, δεν έχουν πλέον καθόλου σήμα, ούτε καν το αναλογικό σήμα κακής ποιότητας που είχαν στο παρελθόν.

Ο σημερινός αποκλεισμός των συμπολιτών μας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, ενισχύει δυστυχώς την πεποίθησή τους ότι, αυτοί δεν αντιμετωπίζονται από την πολιτεία με ισονομία, ισοτιμία και ίσες ευκαιρίες.

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε άμεσα (εγγράφως) για τις ενέργειές σας, ώστε να επιτευχθεί με τον οποιοδήποτε τρόπο η πλήρης κάλυψη ψηφιακού σήματος στην Κοινότητας μας αλλά και στη γύρω περιοχή.

Σημειώσατε πως ο ρόλος μου είναι διττός, αφού αφενός είμαι Δημότης της περιοχής και αφετέρου κατέχω τη θεσμική ιδιότητα του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Έλους έχοντας σαν κύρια αποστολή μου τη μέριμνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των κατοίκων της”.