Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Kίσαμος: Στη φυλακή ξανά μέχρι την επανάληψη της δίκης οι κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό στο Σφηνάρι

Στην φυλακή οδηγήθηκαν ξανά μέχρι την επανάληψη της δίκης, οι δύο φερόμενοι ως δράστες της άγριας δολοφονίας  ζευγαριού ηλικιωμένων που είχε διαπραχθεί το 2015 στο Σφηνάρι Κισάμου.

Κι αυτό γιατί αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο η προηγούμενη αθωωτική απόφαση.

Η υπόθεση της διπλής δολοφονίας είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς οι  δύο συνταξιούχοι (ηλικίας 78 και 66 ετών), βρήκαν μαρτυρικό θάνατο μετά από βασανιστήρια, στα οποία τους είχαν υποβάλλει οι δράστες για να αποκαλύψουν πού είχαν κρύψει 60.000 ευρώ, τα οποία είχαν νωρίτερα πάρει από τραπεζικό τους λογαριασμό.

Είχαν συλληφθεί δύο άνδρες, 51 και 36 ετών τότε (σήμερα 58 και 43 αντίστοιχα), οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια πρωτόδικα, αλλά αθωώθηκαν στη δίκη που έγινε σε δεύτερο βαθμό.

Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2022 ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την αθωωτική απόφαση και ανέπεμψε τους κατηγορούμενους σε νέα δίκη σε δεύτερο βαθμό, η οποία θα γίνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, το ίδιο δικαστήριο όπου είχαν αθωωθεί.

Έτσι, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου οι δύο άνδρες συνελήφθησαν ξανά από την Αστυνομία στα Χανιά και οδηγήθηκαν στις φυλακές Αγυιάς.

Η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας:

“Συνελήφθησαν την 30.09.2022 στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων δύο ημεδαποί, στο πλαίσιο αναιρετικής απόφασης του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, πράξη τελεσθείσα το έτος 2015 σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.”ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ