Δήμος Κισάμου ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κίσαμος: Πόσα θετικά κρούσματα καταγράφηκαν στα σημερινά rapid test – Μικρή η συμμετοχή

Μικρή σε σχέση με άλλες φορές ήταν η προσέλευση των δημοτών στους ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtests) που διεξήχθησαν σήμερα 22-12-2021 στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου. Έγιναν168 τεστ, από τα οποία δύο (2) βρέθηκαν θετικά.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη ειδοποιηθεί από τον ΕΟΔΥ και η διαδικασία ιχνηλάτησης των στενών επαφών τους έχει ήδη αρχίσει.

Επίσης, ακολουθώντας την αυξητική τάση στην συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα των υπόλοιπων περιοχών της Κρήτης, τα αποτελέσματα των τελευταίων εργαστηριακών ελέγχων που έγιναν στα λύματα της Κισσάμου έδειξαν σημαντική ανοδική τάση του ιικού φορτίου, τυπικό της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού αποτελεί τη μόνη λύση για την εξάλειψη της πανδημίας αλλά δυστυχώς το ποσοστό εμβολιασμού δεν είναι τόσο υψηλό όσο χρειάζεται.Η ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας, ειδικότερα μέσα στις γιορτές που η κινητικότητα αναμένεται να αυξηθεί και ο αυξημένος έλεγχος για τον εντοπισμό ασυμπτωματικών φορέωνείναι πολύ σημαντικά ώστε ναπεριοριστεί η περαιτέρω διασπορά του ιού.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ