ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Όραμα, προοπτική και ευθύνη χρειάζεται ο τόπος (ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΜΟΥΝΤΑΚΗ)

Από την 1η Σεπτεμβρίου “τρέχει” η νέα δημοτική περίοδος και στον Δήμο Κισάμου και μετά τους ορισμούς των αντιδημάρχων και των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων, αλλά και τις δημαιρεσίες της περασμένης Κυριακής έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τις αρμοδιότητες που θα αναλάβουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και το πλάνο που θα ακολουθήσει η νέα δημοτική αρχή.

Το νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου εμπεριέχει θετικά στοιχεία καθώς όλοι πλέον έχουν αρμοδιότητες για τις οποίες, λογικά, θα κριθούν σε βάθος χρόνου. Δεν θα κρατάνε απλά μια καρέκλα δημοτικού συμβούλου, αλλά θα έχουν αντικείμενο δράσης. Απομένει να δούμε αν είναι αποδοτικό το νέο μοντέλο, κάτι βέβαια που εξαρτάται τόσο από τον δήμαρχο που αργότερα θα κληθεί να αξιολογήσει το έργο των αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων, όσο βέβαια και από τους ίδιους που έχουν την ευκαιρία να παράξουν.

Η νέα δημοτική αρχή Κισάμου έχει μπροστά της 4 χρόνια για να «τρέξει» και να υλοποιήσει το πρόγραμμα που παρουσίασε στις πρόσφατες εκλογές. Ο τόπος αυτός χρειάζεται όραμα, χρειάζεται προοπτική, χρειάζεται ευθύνη. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η νέα δημοτική αρχή μπορεί (ελπίζουμε ότι θέλει) να ανταπεξέλθει στις δύσκολες υποχρεώσεις ανέλαβε.

Η Κίσαμος αν και -κατά κοινή ομολογία- δεν βρίσκεται, παρά τις μεγάλες δυνατότητές της, στο σημείο που της αξίζει, έχει προοδεύσει δραστικά τα τελευταία χρόνια, αναπτυσσόμενη κυρίως λόγω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η νέα δημοτική αρχή καλείται να συνεχίσει το όποιο καλό έργο της προηγούμενης όπου αυτό υπάρχει και να το συμπληρώσει. Να το εμπλουτίσει. Να το επιταχύνει.

Παράλληλα, καλείται να ρίξει το βλέμμα της σ’ εκείνους που δεν είχαν την τύχη να έχουν μέχρι σήμερα τη στήριξη της Πολιτείας, ενώ τη χρειάζονται.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ