Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την ονοματοδοσία 190 οδών

Μετά από πολύμηνη αναγκαστική παύση των συνεδριάσεων της επιτροπής ονοματοδοσίας οδών του σχεδίου πόλεως της Κισάμου και του οικισμού Αγίου Αντωνίου λόγω κορωνοϊού και των ειδικών συνθηκών που ανέκυψαν, η επιτροπή θα ξανασυνέλθει  μέσα στο  δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου 2021 προκειμένου να ολοκληρώσει με τις συνεδριάσεις που απαιτούνται, το έργο που της έχει ανατεθεί και το οποίο έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος του.

Οι συνεδριάσεις της επιτροπής ξεκίνησαν μετά από ανάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κισσάμου και του Δημάρχου κ. Θοδωρή Σταθάκη τον Φεβρουάριο του 2018 ( Πρακτικό 3/28-2-2018  Αρ. Απόφασης 30  Αρ. Πρ.1752).Τα μέλη της επιτροπής κλήθηκαν να ονοματοδοτήσουν πάνω από 190 οδούς ή τμήματά τους) και πλατείες και να τεκμηριώσουν τις όποιες επιλογές τους, αφού έλαβαν υπόψη και τις σχετικές προτάσεις πολιτών, φορέων, συλλόγων και αφού βέβαια προσπάθησαν να βρουν επαρκή στοιχεία για κάθε όνομα, να τα διασταυρώσουν και να τα επαληθεύσουν, ειδικά σ’ ό,τι αφορά πρόσωπα και γεγονότα από την τοπική ιστορία και κοινωνία.

Σ’ αυτή την κατηγορία ειδικότερα, τα στοιχεία δεν εντοπίζονται πάντα εύκολα, ούτε είναι πάντα επαρκή και η διασταύρωση τους είναι ακόμα πιο δύσκολη λόγω ανυπαρξίας αρχείων και συχνά συγκεχυμένων ή και αντιφατικών πληροφοριών. Οπότε όλο αυτό το διάστημα αναγκαστικής παύσης των συνεδριάσεων αξιοποιήθηκε για την εξεύρεση και τη διασταύρωση αυτών των στοιχείων όπου και όσο ήταν δυνατόν.

Να σημειωθεί ότι η επιτροπή συνέχισε απρόσκοπτα και επί της τωρινής δημοτικής αρχής του κ. Γεωργίου Μυλωνάκη το έργο της, το οποίο όταν θα ολοκληρωθεί, ελπίζει ότι θα καλύψει μια σημαντική έλλειψη πολλών δεκαετιών για την πόλη μας και θ ανήκει σ όλους μας.

 

Η Πρόεδρος της  επιτροπής

Γεωργακάκη  Ελένη