Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κίσαμος: Νεαρή γυναίκα από τα Ιωάννινα ομολόγησε ότι εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες – Πρώην κρατούμενη πίσω από την εξαπάτηση ιερέων

Άρωμα γυναίκας έχουν οι υποθέσεις απάτης που εξιχνίασε το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου. Τόσο στις περιπτώσεις δήθεν καταβολής ενίσχυσης Μarket Pass σε ανυποψίαστους πολίτες, όσο και στις υποθέσεις εξαπάτησης ιερέων, ως δράστιδες κατηγορούνται μια νεαρή από τα Ιωάννινα και μια καταδικασμένη για μεγάλη υπόθεση με απάτες που είχε αποκαλυφθεί πριν από ένα χρόνο αντίστοιχα. Η τελευταία μάλιστα, γνώριμη των αστυνομικών αρχών, είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί, ενώ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη για παλαιότερες υποθέσεις στις οποίες έχει εμπλακεί.

Οι απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών που πέφτουν θύματα επαγγελματιών απατεώνων έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα. Υπενθυμίζεται πως συνολικά επτά νέες υποθέσεις εξιχνίασε το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου τις τελευταίες ημέρες, σχηματίζοντας δικογραφίες σε βάρος τριών επιτήδειων που δεν δίστασαν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από πολίτες σε όλη την Ελλάδα και στην Κρήτη.

Μέσα από την παρακολούθηση τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο φέρεται να κατέθεσε χρηματικό ποσό ένα από τα θύματα, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου εντόπισαν μια νεαρή γυναίκα στα Γιάνννενα που δρούσε για λογαριασμό ενός σεσημασμένου για σειρά αδικημάτων. Η ίδια ομολόγησε οτι συστηνόμενη ως λογίστρια, με το πρόσχημα αγγελιών πώλησης οχημάτων ή καταβολής επιδόματος «MARKET PASS», έπειθε πολίτες να καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά σε λογαριασμό της. Όπως παραδέχτηκε, δεν έστηνε η ίδια τις απάτες, αλλά ελάμβανε κάθε φορά ως προμήθεια, ποσό ύψους πεντακοσίων ευρώ. Εξασφάλιζε έτσι ένα διόλου ευκαταφρόνητο μηνιαίο συμπλήρωμα του εισοδήματος της!

Σε βάρος της νεαρής και ενός ακόμη ατόμου που φέρεται ως ο βασικός δράστης και τον οποίο εκείνη κατονόμασε στους αστυνομικούς,  σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης κατά συναυτουργία.

Τρεις ακόμα υποθέσεις απάτης σε βάρος εκπροσώπων ιερέων ναών της Κρήτης εξιχνίασε το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου, μετά από αναφορά του εφημέριου του Πλατάνου πως τον προσέγγισε τηλεφωνικά μια γυναίκα προσποιούμενη την εκπρόσωπο κοινωνικής υπηρεσίας, ζητώντας χρήματα για ευάλωτους συνανθρώπους μας. Σε συνεργασία στη συνέχεια με τις αστυνομικές αρχές της Κισσάμου, υπήρξε νεότερη επικοινωνία τηλεφωνική, κατά την οποία η δράστιδα πιάστηκε στην παγίδα.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία. Πρόκειται για γυναίκα που είχε καταδικαστεί για τη μεγάλη υπόθεση απάτης με θύματα σε όλη την Ελλάδα που είχε εξιχνιάσει τον περασμένο Μάιο το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου. Τότε είχαν εξιχνιαστεί συνολικά σαράντα έξι υποθέσεων απάτης από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος πενήντα εννέα κατηγορουμένων σε όλη τη χώρα οι οποίοι φέρονται να είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα. Από την πολύμηνη έρευνα προέκυψε τότε, πως στην εγκληματική ομάδα ηγετικό ρόλο φέρεται να είχε έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Η ίδια γυναίκα που εντοπίστηκε και κατηγορείται για τις τελευταίες υποθέσεις απάτης, φαίνεται πως αμέσως μετά την αποφυλάκιση της συνέχισε τη δράση της  ζητώντας οικονομική βοήθεια ως εκπρόσωπος ατόμων που αντιμετώπιζαν βιοποριστικά προβλήματα ή θέματα υγείας.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ