Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Ναυτιλιακή εταιρεία ενδιαφέρεται για τη σύνδεση με Καλαμάτα

Στις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο κ. Κυριαζόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων κ. Δημήτρη Βιριράκη και είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και ενημέρωση του για τρέχοντα θέματα αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα ήταν η αναβάθμιση του λιμένα Καβονησίου Κισάμου ως εναλλακτικός – βοηθητικός πυλώνας του λιμένα Σούδας, ειδικά στην διακίνηση εμπορευμάτων και προϊόντων. Βγήκε μάλιστα η είδηση ότι ναυτιλιακή εταιρεία ενδιαφέρεται για την κάλυψη της γραμμής Κίσαμος – Καλαμάτα.

Δεύτερο θέμα η αναγκαιότητα για χωροθέτηση – ίδρυση μαρίνας η δικτύου μαρίνων στον νόμο Χανίων σε συνεργασία με τον ΕΟΤ. Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων και πρωτοβουλιών για τον εκσυχρονισμό της νομοθεσίας και την επιτάχυνση διαδικασιών και εγκρίσεων κατασκευής των λιμενικών έργων που επηρεάζει τον προγραμματισμό τους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βιριράκης, “ο κος Κυριαζόπουλος, μαζί με τον υπουργό κ. Πλακιωτάκη, έχουν καλύψει σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων του Λιμενικού Ταμείου Χανίων που τέθηκαν πρόσφατα από την παρούσα ή προηγούμενες διοικήσεις του Λιμενικού Ταμείου”.

Επιβεβαίωσε δε την είδηση παραχώρησης ενός υπερσύχρονου σκάφους μήκους 40 μέτρν για τις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος Χανίων και υποσχέθηκε ότι θα επισκεφτεί ξανά τα Χανιά οποτεδήποτε χρειαστεί.