Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Μια οικογένεια που αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα τον κορωνοϊό

Μέσα στο ζοφερό περιβάλλον του κορωνοϊού υπάρχουν και οι υπεύθυνες και ψύχραιμες φωνές που σκορπούν αισιοδοξία. Μια από αυτή αποτυπώνεται στην ανάρτηση του Μιχάλη Τσουρουνάκη στα social media, με την οποία ενημερώνει τους συντοπίτες τους ότι ο γιος του διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, ωστόσο όλη η οικογένεια τηρεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ο κορωνοϊός δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τους… άλλους. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορεί να περάσει και την πόρτα μας. Αν συμβεί αυτό, θα πρέπει να είμαστε και ψύχραιμοι και υπεύθυνοι απέναντι στους γύρω μας.

Η ανάρτηση του κ. Τσουρουνάκη:

“Θέλω να κάνω μια ενημέρωση στην ευρύτερη περιοχή της Κισάμου που ζω και δραστηριοποιούμαι εγώ και η οικογένεια μου. Το διάστημα από 19/10 έως 26/10 ο γιος μου βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη όπου ήρθε σε επαφή με φίλους του που τις επόμενες ημέρες διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό COVID-19. Μαζί με ένα φίλο του που είχαν πάει μαζί έκαναν τεστ σε Ιδιωτική Κλινική της Θεσσαλονίκης που βγήκε αρνητικό. Τη Δευτέρα 26/10 τα παιδιά ήρθαν στα Χανιά με αεροπλάνο και στο Καστέλλι με δικό τους αυτοκίνητο το οποίο είχαν αφήσει στο πάρκινγκ του αεροδρομίου. Στο Καστέλλι πήγαν σε σπίτι ιδιοκτησίας του δεύτερου παιδιού που δεν μένει κανείς και μπήκαν σε οικειοθελή καραντίνα προκειμένου να επαναλάβουν το τεστ. Το δεύτερο τεστ έγινε χθες στο Κέντρο Υγείας Κισάμου και βγήκε θετικό για το γιο μου. Είναι καλά στην υγεία του και θα συνεχίσει να είναι σε καραντίνα για 14 ημέρες από την ημέρα που έγινε το τεστ.
Σε όλο αυτό το διάστημα και εμείς και τα παιδιά ακολουθήσαμε όλα τα προβλεπόμενα γι αυτή την περίπτωση.
Με αυτή μου την ανάρτηση θέλω να διαβεβαιώσω όλους σας ότι τα παιδιά δεν ήρθαν σε επαφή με ΚΑΝΕΝΑΝ όσες μέρες έχουν έρθει από τη Θεσσαλονίκη και φυσικά ούτε με εμάς (τις οικογένειες τους).

Μιχάλης Πολυχρόνη Τσουρουνάκης”