Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κίσαμος: Μια μεγάλη μέρα για το Ειδικό Σχολείο

Η Τρίτη ήταν μια μεγάλη μέρα για το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κισάμου..
Ήταν η μέρα που η Μαρία μας, λίγες μέρες πριν την αποφοίτησή της από το σχολείο μας, πήγε στην ταβέρνα που θα εργαστεί για να υπογράψει την πρόσληψή της. Μία πρόσληψη σε μία θέση Υποστηριζόμενης Εργασίας στην ανοιχτή αγορά εργασίας.
Όταν πρωτοερωτήθηκε η Μαρία για το αν θα ήθελε να εργαστεί και απάντησε θετικά, ξεκινήσαμε στο σχολείο μια διαδικασία αναζητήσεως των ενδιαφερόντων της, με εκπαιδευτικές επισκέψεις σε διαφορετικούς χώρους εργασίας. Με δεδομένο και το ενδιαφέρον του εργοδότη, αποφασίστηκε η προετοιμασία της για να εργαστεί σε ταβέρνα.
Η προετοιμασία της Μαρίας ήταν κάτι υπέροχο. Ήταν μία μεταμόρφωση από «παιδί» σε νέα και από μαθήτρια σε εργαζόμενη. Από μια μαθήτρια που ακολουθούσε το ωρολόγιο πρόγραμμα σε ένα τμήμα, είδαμε έναν άνθρωπο απόλυτα αφοσιωμένο και αποφασισμένο να μάθει τα καθήκοντα εργασίας του και να διεκδικεί αδιαλείπτως μια θέση εργασίας, πραγματοποιώντας καθημερινά πρακτική άσκηση για 7 μήνες.
Η ύπαρξη ίσων ευκαιριών και η σύνδεση σχολείου και κοινότητας Κισάμου αποτελεί έναν διαρκή αγώνα για το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κισάμου. Το παράδειγμα της Μαρίας, πέρα από βαθιά συγκίνηση, μας φανερώνει ότι για να επιτύχει κανείς σε κάτι, θα πρέπει κάποιος να του δώσει την ευκαιρία να το μάθει και να το κάνει. Το παράδειγμα της Μαρίας, μας γεμίζει ελπίδα ότι ανοίγει ένας δρόμος ίσων ευκαιριών στην Εργασία, όπου όλοι αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια.
Σε ευχαριστούμε πολύ Μαρία! Δίπλα σου εμπνευστήκαμε, μάθαμε πολλά και νιώσαμε τα πιο όμορφα συναισθήματα!ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ