Δήμος Κισάμου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κίσαμος: Μαγική πρεμιέρα με Φοίβο Δεληβοριά στις Γιορτές Ρόκκας 2019 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η Τελετή Έναρξης των Γιορτών Ρόκκας για το 2019 ξεκίνησε χθες Πέμπτη 1η Αυγούστου αργά το απόγευμα στην πλατεία της Ρόκκας όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα Χωριά των Lantern, μία φανταστική, πολύχρωμα άσφαιρη σκηνογραφία εμπνευσμένη από τα χωριά Ρόκκας και Κεράς, που επιμελήθηκε η εικαστικός Τζωρτζίνα Δρακούλη- Σόλο. Με τη χρήση ατομικών ηχητικών συσκευών οι θεατές πραγματοποίησαν έναν μυσταγωγικό περίπατο γεμάτο ήχους και φως λίγο πριν ξεκινήσει η μουσική συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά και την παρέα του.

Χωριά του Ήχου, Χωριά του Φωτός

Μια συναρπαστική εγκατάσταση φαναριών, με ηχητικό περίπατο. Διάρκεια: 10 λεπτά.

Με τα ακουστικά ανά χείρας δεκάδες επισκέπτες πραγματοποίησαν έναν φωτιζόμενο περίπατο μέσα από την Κερά και την Ρόκκα, απολαμβάνοντας τις ιστορίες των χωριών, το ατμοσφαιρικό περιβάλλον, ποίηση και μουσική.

Το «soundwalk» ξεκινούσε με την αυγή από την Κερά και σας μεταφέρει στο Τρουλί της Ρόκκας. Η μέρα τελειώνει το σούρουπο, με θέα προς τον κόλπο της Κισάμου.

Συντελεστές:

Φανάρια

Τζωρτζίνα Δρακούλη-Σόλο, με τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου κατασκευής Lantern:

Μαρία Κατάκη, Ρούλα Κονσολάκη, Μαρία Φουντζουλόγλου, Σοφία Αρκουλή Σαριδάκη, Στέλλα Μαρία Καστανάκη, Μαριτίνα Φρεσκάκη, Αργυρώ Ορφανουδάκη, Χριστίνα Δημοπούλου, Χαρά Καστανάκη, Ersi Meko, Σταυρούλα Κοκκινάκη, Γιάννης Τσούτσιας, Μαρίνα Τσεκρέζη, Ελένη Ρηγάκη, Λευτέρης Καστανάκης, Μαρκέλλα Σκαλιδάκη, Παυλοπούλου Μαρίνα, Ειρήνη Τσούρα, Χαρούλα Φωτάκη

Ηχητικός Περίπατος

Αλέξανδρος Σόλο, Νταν Μπέκ

Μουσική

Στεφανής Τσοντάκης (μαντινάδες, φωνητικά), Αλέξανδρος Σόλο (ηλεκτρονικά, μπουζούκι, κιθάρα), Νταν Μπέκ (κάμπους, μπαγλαμάς)

Ηχογράφησης Πεδίου

Medea Electronique, Νταν Μπέκ

Συνεντεύξεις / Αναγνώσεις

Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Παναγιώτης Σαριδάκης, Σοφία Σαριδάκη, Χρήστος Μαραγκουδάκης, Γιὠργος Καστανάκης, Χριστίνα Δημοπούλου, Μαρία Φουντουλάκη, Αντώνης Γιανναράκης, Στέφανης Τσοντάκης, Medea Electronique

Ποιήματα / Στίχοι

Απόστολος Χατζηχρήστος «Μινόρε της αυγής», Ιωάννης Πολέμης«Το πατρικό σπίτι», Αλέξανδρος Δαδάο «Θέλω να πάω στο χωριό», Δημήτρης Δαής «Άλφα όμορφο μου χωριό», Γιώργος Σεφέρης «Το σπίτ᾽ι κοντά στη θάλασσα», Μαντινάδες Κισαμιώτικες (παραδ.)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΟΙΒΟΥ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ 

Είναι γνωστή η καλοκαιρινή συνήθεια να βρέχουμε το πεζοδρόμιο με το λάστιχο για να δροσίσει. Κάτι τέτοιο έκανε κι ο Φοίβος Δεληβοριάς με τα «Τραγούδια του Πεζοδρομίου» του, την παράσταση που ξεσήκωσε τον περασμένο χειμώνα το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Τα ταξίδεψε και τα έβρεξε σε όλα τα νερά της ελληνικής επικράτειας, ψάχνοντας τους απανταχού του φίλους και «γείτονες».

Τραγούδια του Φοίβου παλιά, πρόσφατα, ακυκλοφόρητα (το «Μόνο Ψέματα» ήδη διαδίδεται υπογείως), αλλά και τραγούδια «αδελφών» του που ξεκινούν κι εκείνοι από το πεζοδρόμιο και ανεβαίνουν κάπου αλλού (Αγγελάκας, Παυλίδης, Κόρε.Υδρο., Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Χατζηφραγκέτα κ.α.), σχημα΄τισαν μια συναυλία-μεγάλο τραγούδι, σαν μία ανάσα, στην πιο προσωπική ίσως ζωντανή πρόταση του τραγουδοποιού.

Μαζί του, οι μόνιμα διαταραγμένοι και συνταρακτικοί του συνεργάτες Ντούβας, Χριστοδούλου, Παντέλης και Σταματάκης στην πιο δημιουργική τους σύμπραξη, αλλά και το έκτο πλέον μέλος της μπάντας, η Νεφέλη Φασούλη, που με τις ερμηνείες της, δίνει το δικό της ισχυρό σήμα στην παράσταση. Σε καλοκαιρινά κλαμπ, σε πλατείες και σε υπαίθρια θέατρα το «πεζοδρόμιο» φέτος βρέχεται, ξηλώνεται και χορεύει!

Με την συναυλία λοιπόν, του Φοίβου Δεληβοριά που μάγεψε τους θεατές οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο της εκδήλωσης, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο η πρώτη μέρα των Γιορτών Ρόκκας που θα συνεχιστούν μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Νέοι Ορίζοντες, Γιάννης Μαρκογιαννάκης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ