Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κίσαμος: Κομμένο στα δύο το πλοίο που προσάραξε στον Κόλπο

Τεράστια είναι η ζημιά στο φορτηγό πλοίο MANASSA ROSE υπό σημαία Νήσων Κομόρες που προσάραξε στα αβαθή της παραλίας Δραπανιά στον κόλπο Κισάμου τη νύχτα της Τρίτης.

Ο πλοίαρχος ζήτησε εκκένωση του πλοίου και οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα, με συμμετοχή ανδρών από τα Χανιά και την Κίσαμο, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το πλοίο είναι κομμένο στα 2. Οι προσπάθειες για διάσωση ήταν επιτυχείς και οι άνδρες του λιμενικού απομάκρυναν από το πλοίο το πλήρωμα, που αποτελούνταν από 10 ναυτικούς.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Αλεξανδρέττα της Τουρκίας και είχε προορισμό τη Μισουράτα της Λιβύης. Για το φορτίο του, δεν υπάρχουν προς το παρόν ασφαλείς πληροφορίες, ωστόσο αναφέρεται ότι κουβαλά σίδηρο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ:

Η προσάραξη πλοίου στο κόλπο Κισάμου και συγκεκριμένα στη παραλία του Δραπανιά προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος νωρίς σήμερα το πρωί , το οποίο στη συνέχεια ενημέρωσε την Δημοτική Αρχή για το συμβάν.

Κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες και με την πολύτιμη συνδρομή  ναυαγοσωστών, εθελοντών, προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Κισάμου και μελών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, πραγματοποιήθηκε επιτυχής επιχείρηση διάσωσης δέκα ναυαγών, εννέα εκ των οποίων είχαν καταφέρει να επιβιβαστούν σε σωστική λέμβο, ενώ ένας ναυαγός που βρισκόταν στην θάλασσα σώθηκε χάρη στην αυτοθυσία των ναυαγοσωστών που βρέθηκαν στο σημείο. Μετά την περισυλλογή τους, οι ναυτικοί διακομίστηκαν στο ΚΥ Κισάμου, το οποίο βρισκόταν σε επιφυλακή,  όπου και  τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Μετά την αίσια έκβαση της διάσωσης των ναυτικών, το επόμενο μέλημα των αρχών είναι να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης πιθανού περιστατικού ρύπανσης.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ