ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Κατεδάφιση των κτηρίων ΓΕΛ – ΕΠΑΛ και η ΚΛΟΠΗ υλικών και μηχανημάτων

Αγαπητοί συμπολίτες η ΚΛΟΠΗ ήταν “κανονισμένη” χωρίς να το καταλάβει κανείς.

Ας πάρουμε με τη σειρά τις αποφάσεις κατεδάφισης

1η ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.

στο ΠΡΑΚΤΙΚΟ για την ανάθεση του έργου στην εταιρεία ΔΡΑΚΑΚΗΣ Α.Ε. ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αθήνα 10.05.2022. ΠΡΑΚΤΙΚΟ  Ι – ΜΕΡΟΣ Γ΄

Αναγράφονται …….. στο κεφάλαιο

<< Οι εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες και τα οικονομικά χαρακτηριστικά της σύμβασης, που επικαλείται η εταιρεία ΔΡΑΚΑΚΗΣ Α.Ε. ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ είναι: >> … στη παράγραφο 8 αναφέρει

<< Η εταιρεία, όπως αναφέρει στην σελίδα 50 της αιτιολόγησης της, όλα τα χρήσιμα υλικά, που θα προκύψουν από την κατεδάφιση, θα ανήκουν στην ίδια για δική της χρήση και η δαπάνη αυτή θα επιφέρει παράλληλα επιπλέον έμμεσο κέρδος για την εταιρεία και σαν ενδεικτικό παράδειγμα τα σίδερα κιγκλιδώματα και τις λοιπές μεταλλικές κατασκευές, που θα αποτεθούν σαν ( scrap ) και τα αλουμίνια, από τα οποία εκτιμάται κέρδος 149.500 ευρώ. ….. >>

2η ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Από το Πρακτικό 21/2022 συνεδρίασης της Οικονομικής επιτροπής του δήμου Κισάμου  αναγράφονται …

<< Σήμερα στις 17 Μαΐου του έτους 2022……   Εξειδικεύει πίστωση 9.858,00 ευρώ … του προϋπολογισμού έτους 2022 για την σχολική επιτροπή Β/μιας Εκπ/σης για την υλοποίηση της σύμβασης μεταφοράς εξοπλισμού των εργαστηρίων ΕΠΑΛ από το υπό κατεδάφιση κτήριο ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Κισάμου στο παλιό καρνάγιο προς αποθήκευση. >>

3η ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.

Υπογράφετε η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑΣΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ

… Αθήνα στις … του μηνός Ιουλίου έτους 2022 ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. και την ΔΡΑΚΑΚΗΣ Α.Ε. ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

  1. Στην οικονομική ανάλυση του αναδόχου αναγράφετε καθαρά ότι << όλα τα χρήσιμα υλικά κατά την κατεδάφιση ανήκουν σε αυτόν >>
  2. Στην τεκμηρίωση για τα χρήσιμα υλικά αναφέρονται κιγκλιδώματα, μεταλλικές κατασκευές, αλουμίνια. ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΦΈΡΟΥΝ κεντρικός λέβητας, κυκλοφορητές, σώματα θέρμανσης, κινητός εξοπλισμός που βρίσκετε στα κτήρια.
  3. Επειδή η δήμος γνώριζε τα παραπάνω πήρε απόφαση εφτά ημέρες μετά το πρακτικό της ΚΤΥΠ με απόφαση του να μεταφερθούν τα υλικά, μηχανήματα κ.λ.π. στο καρνάγιο. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ???
  4. Από την ημέρα υπογραφής του πρακτικού μέχρι και την ημέρα έναρξης των εργασιών πραγματοποιήθηκε το γνωστό πλιάτσικο ( φανερή κλοπή ) με την << έγκριση του δήμου Κισάμου >> όλων των υλικών που δυνητικά θα ανήκαν στον ανάδοχο ( μεταλλικά πάνελ, κιγκλιδώματα, αλουμίνια κ.λ.π. )
  5. Σήμερα ΑΥΘΕΡΕΤΑ ο Δήμος Κισάμου παραχωρεί στον ανάδοχο όλα τα κινητά και ακίνητα που βρίσκονται στα υπό κατεδάφιση κτήρια
  6. Σήμερα ΑΥΘΕΡΕΤΑ ο Δήμος Κισάμου παρεχώρησε στον ανάδοχο μηχανήματα, εργαλεία, εξοπλισμό που ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ.

Όλος ο εξοπλισμός των σχολείων ανήκει στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και για να παραχωρηθεί ή να πουληθεί πρέπει να γίνει αίτημα από τον διευθυντή του σχολείου προς την Β/θμια Εκπαίδευση  και από αυτήν προς το υπουργείο παιδείας  για να δοθεί η έγκριση από αυτό ( γεγονός αδύνατον )

  1. Σήμερα ΑΥΘΕΡΕΤΑ ο Δήμος Κισάμου απαγόρευσε από του εκπαιδευτικούς να μπαίνουν στα υπό κατεδάφιση κτήρια για να προστατεύσουν ή να μεταφέρουν την περιουσία των σχολείων και μονάχα με την άδεια του αναδόχου θα εισέρχονται και θα εξέρχονται.
  2. Την πρώτη ημέρα περίφραξης των κτηρίων από τον ανάδοχο αφαιρέθηκαν από το εργαστήριο των υδραυλικών καυστήρας αερίου μαζί με τα ασφαλιστικά του, κουρμπαδόροι, αναλυτής καυσαερίων, κατασκευές των μαθητών κατά την διάρκεια των μαθημάτων, πάγκος εργασίας, σωλήνες χαλκού, μολυβδοσωλήνες, εργαλεία και εξαρτήματα που βρίσκονταν στο εργαστήριο κ.λ.π. Τι θα απογίνουν τα υπόλοιπα μηχανήματα και ο εξοπλισμός?

Αναφέρω ότι όλα τα παρακάτω α) μόνιμος εξοπλισμός, β) κινητός εξοπλισμός, γ) αναλώσιμα είναι καταγεγραμμένα σε πλατφόρμα του υπουργείου παιδείας και εάν αυτά << εξαφανιστούν >> την ευθύνη την έχουν οι υπογράφοντες καθηγητές, οι προϊστάμενοι και ο διευθυντής. Με άλλα λόγια << ΚΛΕΒΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ >> την πληρώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Τέλος θέλω να ρωτήσω του δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης

Πάρθηκε ποτέ απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο για να παραχωρηθούν στον ανάδοχο τα παρακάτω

α) κεντρικός λέβητας του σχολείου μαζί με κυκλοφορητές, σώματα κ.λ.π. αξίας περισσότερο των 20.000 ευρώ,

β) εξοπλισμός της βιβλιοθήκης ( σταντ, βιβλία, υπολογιστής κ.λ.π. ) που και αυτά ανήκουν αποκλειστικά στο υπουργείο παιδείας ( αυτά τι θα απογίνουν τελικά ? ),

γ) κεντρικός ηλεκτρικός πίνακας κ.λ.π.

Εάν πάλι αναγράφονται σε άλλη συμφωνία ανάμεσα στον δήμο και τον ανάδοχο ας δημοσιευτεί

Όσο αφορά στις γελοιότητες που ακούστηκαν ότι δεν χρειάζονται οι λέβητες πετρελαίου, ενημερώνω ότι το πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα ονομάζετε ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ και στο 80% του βιβλίου αναφέρετε για τους λέβητες πετρελαίου.

Ψωματάκης Μανόλης

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ