Δήμος Κισάμου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κίσαμος: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα επιστρέφει στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο της Ρόκκας – Σήμερα Παρασκευή

Την ημέρα της Πανσελήνου, μία ιδιαίτερη έκπληξη για τους φίλους των Γιορτών Ρόκκας: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα επιστρέφει 9 χρόνια μετά! Η καλλιτέχνης που πρώτη μας εμπιστεύθηκε και μοιράστηκε μαζί μας το όραμα για ένα καλλιτεχνικό γεγονός αλλιώτικο από τα άλλα, που πρώτη γέμισε με τις μελωδίες της τον Αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας Κισάμου και σφράγισε με την παρουσία της την αρχή ενός όμορφου ταξιδιού, έρχεται να συναντήσει ξανά τις Γιορτές Ρόκκας στη νέα τους εποχή.

Και ο συμβολισμός μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, αφού η συναυλία θα διεξαχθεί στην σκηνή που κατασκευάστηκε ειδικά, με την σκηνογραφική επιμέλεια της Shizuka Hariu και θα εγκαινιαστεί την ίδια μέρα. Το έργο της Shizuka Hariu βρίσκεται σε πλήρη διάλογο με τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ρόκκας, το επιβλητικό φως της Πανσέληνου αλλά και το φετινό θέμα των Γιορτών Ρόκκας, την αντανάκλαση.

Στη συναυλία της Πανσέληνου θα είμαστε συνοδοιπόροι σε ένα μουσικό ταξίδι με άρωμα Ανατολής και Δύσης που θα αγγίξει αισθήσεις και ψυχές. Από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στα ονειρικά σοκάκια του Παρισιού και από εκεί σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο με όχημα τις πολυαγαπημένες μελωδίες της συνθέτριας.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Αρχαιολογικός Χώρος Ρόκκας

Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.

Προτεινόμενη ώρα προσέλευσης: 8 μ.μ.

Opening Act: Σόλο για βιολί από τον Γιάννη Μαγειρόπουλο, έναν  νέο ταλαντούχο μουσικό από την Κρήτη, που στα 17 του χρόνια έχει προλάβει να διακριθεί για το ταλέντο και την δεξιοτεχνία του.

Πρόγραμμα για Αόλο Βιολί:

Μίκης Θεοδωράκης (1925 – 2021): Θέμα και παραλλαγές για σόλο βιολί (γράφτηκε ενώ ο συνθέτης ήταν εξόριστος στην Ικαρία)

Νικολό Παγκανίνι (1782 – 1840): Καπρίτσια νο. 24, 1, 5, 6, 9, 14, 17.

Είσοδος Ελεύθερη

Χρηστικά προτεινόμενα: Χαμηλά παπούτσια, μαξιλάρι, ζακέτα.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ