Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Γυρίζουν την πλάτη στον Μπάλο – Οι περισσότεροι επισκέπτες της περίφημης λιμνοθάλασσας δεν επιθυμούν να ξαναπάνε

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στους αρμόδιους φορείς η υποβάθμιση του φυσικού τοπίου στην προστατευόμενη περιοχή του Μπάλου Γραμπούσας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, λύση το μείζον αυτό θέμα της περιοχής του Δήμου Κισάμου μπορεί να βρεθεί μέσα από το έργο: «Ανάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού», προϋπολογισμού 1.340.000 ευρώ».

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων εκδήλωση στα πλαίσια του έργου αυτού, με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα Τουρισμού κ. Κυριάκο Κώτσογλου, να αναφέρεται «στο γεγονός που αποκαλύπτουν πρόσφατες έρευνες μεταξύ των επισκεπτών της Κρήτης, οι οποίοι αρχικά επιθυμούν να επισκεφτούν τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου σε ποσοστό 40%, ενώ μετά την πρώτη τους επίσκεψη το ποσοστό αυτό πέφτει σημαντικά κατά 15%!», κάτι που σημαίνει ότι οι περισσότεροι από όσους επισκέπτονται για πρώτη φορά την περίφημη λιμνοθάλασσα, δεν επιθυμούν να την επισκεφθούν άλλη φορά. Και μόνο το στοιχείο αυτό είναι αρκετό για να προβληματίσει και να αφυπνίσει τους αρμόδιους φορείς, ενώ αρκετά είναι και τα αρνητικά σχόλια που καταγράφονται στο διαδίκτυο από επισκέπτες της περιοχής.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 6-10-2021