Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Φτάνει πια! Οργή και αγανάκτηση για τις δηλητηριάσεις ζώων

Ανεξέλεγκτη έχει γίνει τον τελευταίο καιρό η δράση των ασυνείδητων που σκορπούν φόλες σε πολλά σημεία του Καστελλίου και μάλιστα σε πολυσύχναστα σημεία.

Ωστόσο, το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο (κάποιος ασυνείδητος σκόρπισε στους δρόμους γύρω από το Στάδιο κομμάτια κρέας στα οποία είχε τοποθετήσει πρόκες, βελόνες και βίδες), ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πολλούς κατοίκους της πόλης που καλούν τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν άμεσα.

Το περιστατικό αυτό αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν αρκετοί κάτοικοι του Καστελλίου που ζητούν άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις από το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου.

Ενδεικτική η επιστολή που λάβαμε από αναγνώστρια μας:

“Μετά από την χθεσινή μας συγκέντρωση στο Α Τ Κισάμου κάναμε το ξεκίνημα για να βρούμε λύσεις στο πρόβλημα κακοποίησης ζώων αλλά και του κινδύνου να τραυματιστεί σοβαρά κάποιο μικρό παιδί, μιας και βρέθηκαν φόλες ακόμα και ένα μέτρο δίπλα από την παιδική χαρά. Μιας και παρευρέθηκα εκεί και μαζί μου είχα φίλους και συμπολίτες, οι οποίοι βρήκαν το θάρρος και ξεσηκώθηκαν και μέσα από την αγανάκτηση για όλο το κακό που γίνεται να δείξουν το παρόν, μπορώ να πω αναλυτικά και ξεκάθαρα πως έχουν τα πράγματα. Είχαμε μια πολύ ελπιδοφόρα συνάντηση με τους αξιωματικούς του τμήματος στους οποίους μεταφέραμε τα συναισθήματα φόβου, αγανάκτησης, θυμού που νιώθουμε και εμείς που παρευρεθήκαμε εκεί αλλά και οι υπόλοιποι που δεν κατάφεραν να έρθουν ή δεν το γνώριζαν. Μιλάμε εκ μέρους πολλών και είμαι σίγουρη. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και μας αφορά όλους. Υπήρχε ακόμα ένα άθικτο κομμάτι φόλας που παραδώσαμε στα χέρια του νόμου και εκείνοι θα δράσουν όπως ξέρουν καλύτερα. Θα το στείλουν για τοξικολογική εξέταση και αποτυπώματα, αν και μας ανέφεραν ότι είναι σχεδόν απίθανο να βρεθούν αποτυπώματα σε ένα κομμάτι κρέατος. Όπως και να έχει, ότι ευρήματα και να έχουμε θα είναι ένα βήμα πιο μπροστά. Το να σκεφτόμαστε ότι εμείς, ο καθένας σαν άτομο, δεν μπορούμε να κάνουμε την διαφορά και ότι η απραξία μας θα αλλάξει ποτέ κάτι δεν ισχύει. Λίγο να ασχοληθούμε όλοι, λίγο να ενημερώνουμε, λίγο να έχουμε τα μάτια ανοιχτά θα καταφέρνουμε μέρα με την μέρα να ξυπνάμε σε έναν πιο καλό κόσμο. Οι αξιωματικοί του Α.Τ , οι ίδιοι με τους οποίους συναναστραφήκαμε φιλόζωοι, είναι με το μέρος μας. Είναι πρόθυμοι να το παλέψουμε. Από την μεριά τους θα υπάρξει μεγαλύτερη προσοχή, χρειάζονται μόνο να τους δώσουν τα μέσα για να μας στηρίξουν. Ήδη σήμερα 22/7/2019 θα φέρουν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για να ελέγξει/ καθαρίσει την περιοχή από τυχόν άλλες φόλες.

Όπως μας ανέφεραν χρειάζονται κάποια χρήματα για να γίνει ενημέρωση, στην περιοχή και όχι μόνο, με αφίσες εκ μέρους τους λέγοντας στον κόσμο τι πρέπει να πράξουν αν δουν κάποιον να κακοποιεί ζώα είτε με φόλες είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, τι πρέπει να πράξουν οι πολίτες αν δουν φόλες στον δρόμο, τι λέει ο νόμος για τέτοιες πράξεις και τι κυρώσεις υπάρχουν.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, η οποία είναι ήδη ενημερωμένη, θα μιλήσει με τους αρμόδιους της ΕΛΑΣ για να υλοποιηθεί σύντομα αυτό το βήμα. Επίσης, ανοίχθηκε φάκελος δικογραφίας για τα τελευταία συμβάντα στην Κίσαμο. Αυτό είναι μόνο μια αρχή.

Μέσα από τα άσχημα συναισθήματα που μου προκάλεσε και ότι πέθανε ένα σκυλάκι στα χέρια μου λόγω φόλας πριν 2 βδομάδες περίπου και βλέποντας τις φόλες μπροστά μου και δίπλα στην παιδική χαρά δεν μπορούσα να μην κάνω τίποτα. Είναι τόσο απλό. Κινητοποίηση. Δεν θα φτιάξει κανείς άλλος τα πράγματα παρά μόνο εγώ κι εσείς”.