Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Εκδήλωση για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου από το ΕΠΑΛ

Στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Κισάμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, η εκδήλωση για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου από το ΕΠΑ.Λ. Κισάμου – Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης.

Μια εκδήλωση μνήμης και τιμής στους αγωνιστές της εξέγερσης που ταρακούνησε συθέμελα το οικοδόμημα της χούντας με αποτέλεσμα την κατάρρευσή της και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα που γεννήθηκε 8 μήνες αργότερα.

Στον αγώνα αυτό πρωτοστάτησε η νεολαία της Ελλάδας, ο κόσμος των φοιτητών. Γι’ αυτό, και από το 1981 που καθιερώθηκε ο επίσημος εορτασμός της επετείου της εξέγερσης, η 17η Νοέμβρη αποτελεί και σχολική γιορτή.

Τιμούμενο πρόσωπο και κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Στέλιος Ορφανός (φυλακισθέντας και βασανισθέντας επί Χούντας). Στην ομιλία του ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε στο νόημα του εορτασμού της επετείου καθώς και σε προσωπικά βιώματα κατά τη διάρκεια της επταετίας.

Το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε τραγούδια που συνδέθηκαν με την εξέγερση του Πολυτεχνείου που συντρόφευαν αγώνες, χιλιοτραγουδήθηκαν και παραμένουν διαχρονικά και πάντα επίκαιρα ερμηνευμένα από τους μουσικούς Γιώργο Γεωργιλά (κρουστά), Βασίλη Καρεφυλλάκη (λύρα/ τραγούδι), Γιάννη Κόχλερ (τραγούδι), Νίκο Μαργαριτάκη (μπουζούκι), Νίκο Μιχελιδάκη (μπάσο) και Γιάννη Χαρτζουλάκη (κιθάρα).

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο συνταξιούχος (από την 31.8.2022) συνάδελφος κ. Θεόδωρος Πετρόπουλος ο οποίος -αποδεχόμενος την πρόσκληση του σχολείου μας- εργάσθηκε αρκετές ώρες γι’ αυτό, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι εξακολουθεί να τιμά το λειτούργημα του εκπαιδευτικού που αγάπησε και εξακολουθεί να αγαπά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Διευθυντής ΔΔΕ Χανίων κ. Αμπελάς, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Κουμαρτζάκης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτικών κομμάτων, συλλόγων γονέων & κηδεμόνων και λοιπών φορέων της περιοχής μας, εκπαιδευτικοί , γονείς.

Νεκτάριος Ζουριδάκης

Διευθυντής ΕΠΑΛ Κισάμου «Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης»

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ