Δήμος Κισάμου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Kίσαμος: Εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναίκα της ζωής, του αγώνα και της προσφοράς

Ο Δήμος Κισάμου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισάμου σας προσκαλούν για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην εκδήλωση: «Η Γυναίκα της Ζωής, του Αγώνα και της Προσφοράς» την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κισσάμου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
18:00 Α΄ ΜΕΡΟΣ

*Χαιρετισμός και εισαγωγή της Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κισάμου, κας Ξηρουχάκη Άλκηστης.

*«Διαστάσεις της Έμφυλης Βίας : Η εμπειρία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Χανίων.» Ομιλία από τα στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας.

*«Μέσα από το σώμα μας βγάζουμε Φωνή». Χορευτικό δρώμενο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ¨Η τέχνη του χορού¨.

*«Δεν είσαι μόνη. Είμαστε δίπλα σου». Αναφορά στον ρόλο της αστυνομίας από τον Διοικητή του Α.Τ. Κισσάμου, κ. Χατζή Χρήστο.

*« Γυναίκα 50-50;» Αναφορά στην Ισότητα των δύο Φύλων από την πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Κισσάμου, κα. Κουρτάκη Δήμητρα.

*« Καλές πρακτικές προώθησης της Ισότητας των Φύλων». Παρουσίαση των δράσεων του Κέντρου Κοινότητας Κισσάμου από την κοινωνική λειτουργό και συντονίστρια του Κέντρου, κα. Πευκιανάκη Χρυσή.

19:00 Β΄ΜΕΡΟΣ

*Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Σύλλογο Κυρίων & Δεσποινίδων Καστελίου «Η Κοινωνική Πρόνοια» για την πολύχρονη κοινωνική προσφορά του στον τόπο μας.

*Παραδοσιακοί χοροί από τις γυναικείες χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου ¨Ο Γηγενής¨ και του Χορευτικού Συλλόγου ¨Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ¨. Συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα του Γιάννη Μενεγάκη.

*Μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη Γυναίκα από την Βιργινία Ντοκάκη στο τραγούδι και τον Αντρέα Σαλμανή στο πιάνο.

Επιμέλεια – Παρουσίαση : Άλκηστη Ξηρουχάκη
Κείμενα : Φωτεινή Σεγρεδάκη
Διοργάνωση : Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κισσάμου

Η είσοδος θα είναι μόνο για εμβολιασμένους, νοσήσαντες και με self test τα παιδιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ