ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κίσαμος – Δημοτικές εκλογές: Στα “σκαριά” τρίτος συνδυασμός; Η εικόνα ένα χρόνο πριν τις κάλπες

Τον Oκτώβριο του 2023 οι Κισαμίτες θα κληθούν να εκλέξουν την νέα δημοτική τους αρχή, ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις τα μέχρι σήμερα -έστω επιφανειακά- δεδομένα άλλαξαν άρδην. Ένα χρόνομήνες πριν τις δημοτικές κάλπες η συζήτηση για το ποιοι συνδυασμοί θα διεκδικήσουν τον Δήμο Κισάμου έχει φουντώσει για τα καλά.

Κατ’ αρχήν, το ερώτημα είναι τι θα πράξουν οι σημερινές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου. Ο νυν δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης έχει δηλώσει, έστω και ανεπίσημα, ότι θα διεκδικήσει και τρίτη θητεία στον δημαρχιακό θώκο, ενώ ο πρώην δήμαρχος Θεοδωρής Σταθάκης δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ωστόσο η έντονη κινητικότητα του τον τελευταίο καιρό μαρτυρά ότι δεν θα απουσιάσει από την νέα εκλογική μάχη.

Νέος συνδυασμός;

Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα των πολιτών που επιθυμεί «τρίτη λύση» και ήδη γίνονται διεργασίες για την δημιουργία νέου συνδυασμού. Ωστόσο, τα ονόματα που ακούγονται ότι επιθυμούν να ηγηθούν ενός νέου συνδυασμού δεν είναι λίγα. Τουναντίον, είναι πολύ περισσότερα ακόμη κι από αυτά του Δήμου Χανίων (…) όπου -προς το παρόν- επικρατεί άπνοια.

Πρωτόγνωρη όμως είναι και προθυμία αρκετών Κισαμιτών να είναι στις επόμενες εκλογές υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, όμως οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν ακόμη δεσμευτεί όσον αφορά τον συνδυασμό που θα ακολουθήσουν. Κι αυτό γιατί ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιοι και πόσοι θα είναι συνδυασμοί. Μπορεί κάποιοι να έχουν εκφράσει δημόσια την θέληση τους να είναι επικεφαλής συνδυασμού, όμως το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Ίσως, μέχρι το τέλος του χρόνου τα πράγματα να είναι πιο ξεκάθαρα και τότε αναμένεται να αποφασίσουν οι περισσότεροι που θέλουν να είναι υποψήφιοι δημοτικοί ή τοπικοί σύμβουλοι σε ποια πλευρά θα πάνε. Και φυσικά δεν θέλουν να δεσμευτούν ότι θα συμμετάσχουν σε κάποιο συνδυασμό από τη στιγμή που δεν έχουν ανοίξει -επίσημα τουλάχιστον τα χαρτιά τους όσοι επιθυμούν να είναι επικεφαλής συνδυασμών.

Πάντως, αυτό που πρέπει να λάβουν υπόψη τους όλοι είναι ότι, καθώς πλέον απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, φαντάζει δύσκολο -όχι αδύνατον πάντως- να δούμε τρεις συνδυασμούς στις επόμενες εκλογές.

Πάντως, σε έναν Δήμο 10.000 κατοίκων θέλει μεγάλη προσπάθεια το να βρεθούν υποψήφιοι που θα στελεχώσουν τρεις ισχυρούς συνδυασμούς.

Για τέταρτο ή πέμπτο (το αναφέρω λόγω των πολλών ονομάτων που ακούγονται), δεν γίνεται λόγος… Είναι αδύνατον!

*Από την στήλη “Ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε” (εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες, Τετάρτη 19-10-2022)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ: Παραλειπόμενα από την επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κισάμου και πολλά ακόμη σχόλια από την Κίσαμο.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ