Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Διαμαρτυρία για την εκ περιτροπής λειτουργία του ΚΕΠ Έλους

Επιστολή προς τον δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη απέστειλε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Έλους Νίκος Κυριτσάκης, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων του Έλους αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Ιναχωρίου για την εκ περιτροπής λειτουργία του ΚΕΠ Έλους.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Κύριε Δήμαρχε,

Λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα συνέχισης της καθημερινής λειτουργίας του Κ.Ε.Π. στην έδρα του πρώην Δήμου Ιναχωρίου στο Έλος, και έπειτα από την καθιέρωση εκ περιτροπής λειτουργίας του, ως Πρόεδρος της Κοινότητας Έλους γίνομαι αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών και σας εκφράζω και την κάθετη αντίθεσή μου στην ως άνω πρόθεση σας.

Προ ολίγων ημερών ενημερωθήκαμε για την εκ περιτροπής λειτουργία του ΚΕΠ, με ημέρες και ώρες εξυπηρέτησης κοινού κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 8:00 έως τη 14:00 και αναστολή λειτουργίας του κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, χωρίς να υπολογιστούν οι σοβαρότατοι λόγοι που άπτονται της κοινωνικής διάστασης μιας τέτοιας εξέλιξης.

Δεδομένης της προγενέστερης εύρυθμης λειτουργίας του ΚΕΠ και της άρτιας και απαραίτητης εξυπηρέτησης των δημοτών της Κοινότητας Έλους καθώς και των κατοίκων των υπόλοιπων κοινοτήτων της ενδοχώρας, οποιαδήποτε μεταβολή θα επιφέρει σημαντική δυσλειτουργία

στην καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίοι ήδη βιώνουν τον αποκλεισμό από υπηρεσίες οι οποίες προσφέρονται αφειδώς σε αστικά κέντρα.

Η πλειοψηφία των δημοτών της περιοχής μας είναι τρίτης ηλικίας και αδυνατούν να μεταβούν στην Κίσαμο που για πολλούς απέχει ακόμα και μιάμιση ώρα. Οι ανάγκες υπηρεσιών του ΚΕΠ δεδομένης και της αύξησης του πληθυσμού κυρίως κατά τη θερινή περίοδο που πολλαπλασιάζεται από τους παραθεριστές, απαιτούν όχι υποβάθμιση μέσω υπολειτουργίας του αλλά περαιτέρω αναβάθμιση του.

Η κοινωνία της Δημοτικής Ενότητας Ιναχωρίου μαστίζεται από πολλές πρωτόγνωρες δυσμενείς καταστάσεις. Έχει απολέσει πολλές Δημόσιες Δομές εξυπηρέτησης (Δημοτικές υπηρεσίες, ΕΛΤΑ, Αστυνομία, κλπ.). Δεν αντέχει να διολισθήσει πλέον σε χειρότερα.

Ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Έλους καταδικάζω απερίφραστα την εκ περιτροπής λειτουργία και την προοπτική κλεισίματος του ΚΕΠ Έλους.

Επειδή θεωρώ όπως πιστεύω κι εσείς, την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του πρώτιστο μέλημά μας, σας παρακαλώ να εξαντλήσετε κάθε πρόσφορο μέσο και εφικτή διαδικασία, προκειμένου να τεθεί σε καθημερινή επαναλειτουργία η Υπηρεσία του ΚΕΠ Έλους.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Έλους

Νικόλαος Ι. Κυριτσάκης