Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Διαχείριση νερού λόγω παρατεταμένης ανομβρίας

Από τον Δήμο Κισάμου ανακοινώνεται ότι:

Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, η περιοχή του Δήμου Κισάμου, όπως και οι περισσότερες περιοχές της χώρας, θα αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας. Η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα είναι ιδιαίτερα χαμηλή και θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην επάρκεια νερού.

Η μείωση των αποθεμάτων νερού, σε συνδυασμό με τις μεγάλες και αυξανόμενες ανάγκες σε νερό λόγω των καλοκαιρινών καλλιεργειών και τουρισμού, προβλέπεται να οδηγήσουν σε πολύ δύσκολες καταστάσεις με αποτέλεσμα να θεωρείται επιτακτική η λήψη μέτρων.

Με δεδομένο ότι η γεωργία καταναλώνει περίπου το 80 % των αποθεμάτων νερού και αξιολογώντας την κατάσταση ιδιαίτερα για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν εντονότερο πρόβλημα όπως αυτές με επιφανειακά νερά, απευθύνουμε έκκληση στους καλλιεργητές να χρησιμοποιούν το νερό πιο φειδωλά, σε μικρότερες ποσότητες, ενδεχομένως εφαρμόζοντας ελεγχόμενες καλλιέργειες σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Επίσης καλούμε τους δημότες της περιοχής μας να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση νερού ώστε να αποφευχθούν τυχόν διακοπές υδροδότησης.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ