Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Αναπτυξιακή εκτόξευση με επένδυση 303 εκατ. ευρώ στον Κόλπο!

Η στρατηγική της κυβέρνησης δίνει έμφαση στην αύξηση των επενδύσεων τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Η διυπουργική επιτροπή που συγκροτήθηκε ενέκρινε επενδυτικά σχέδια ύψους 800 εκατ. ευρώ, όπως είπε.

Συγκεκριμένα τα σχέδια αφορούν: Τουριστικό κέντρο στον κόλπο της Κισάμου προϋπολογισμού 303 εκατ. ευρώ, ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού ιατρικού πολιτιστικού συνεδριακού πόλου στον Ελαιώνα, προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ, ανάπτυξη 16 σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στους νομούς Σερρών και Βοιωτίας προϋπολογισμού 172 εκατ. ευρώ και έργο προϋπολογισμού 214 εκατ. ευρώ συστάδων φωτοβολταϊκών σταθμών σε 12 σημεία στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Για την Κίσαμο πρόκειται για το επενδυτικό σχέδιο Costa Nopia από τον Όμιλο Λεπτού (Leptos Group), που αφορά την «Ανάπτυξη τουριστικού και παραθεριστικού θερέτρου», το οποίο θα υλοποιηθεί σε ακίνητο που βρίσκεται στον νοτιοανατολικό μυχό του κόλπου της Κισάμου, στα Νοπήγεια.

To επενδυτικό σχέδιο,  αναμένεται να υλοποιηθεί σε έκταση 1.000 στρεμμάτων και εμπεριέχει την ανέγερση 800 επαύλεων, πολυτελούς ξενοδοχείου, συνεδριακού κέντρου και μαρίνας σκαφών.

Το αρχικό κόστος της επένδυσης υπολογίζονταν στα 500 εκατ. ευρώ, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, ωστόσο με βάση την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής και όσα ανακοινώθηκαν ακολούθως, ο Όμιλος Λεπτού έχει προϋπολογίσει την επένδυση στα 303 εκατ. ευρώ.