ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κίσαμος: Αναμασημένα έργα, χωρίς σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Νίκος Ταχιάος την Παρασκευή 17 Μαΐου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν «οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά τον διαγωνισμό για τον νέο ΒΟΑΚ στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο, καθώς και για το τμήμα Χανιά – Κίσαμος, το οποίο θα ενταχθεί ως προαίρεση στην σύμβαση του έργου. Παράλληλα συζητήθηκε η πρόοδος στην επικαιροποίηση της μελέτης της Παράκαμψης Κισάμου».

Ειλικρινά δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή την «πρόοδο» που συχνά πυκνά αναφέρεται σε ανάλογες συναντήσεις, αφού το θέμα που αφορά την Παράκαμψη Κισάμου περισσότερο εξοργίζει, παρά καθησυχάζει τους δημότες.

Αν ο κ. Καλογερής και οι συνεργάτες του, αλλά και η δημοτική αρχή Κισάμου, επιθυμούν πραγματικά να ενημερώσουν τους δημότες, θα πρέπει να μας πουν το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, αλλά και το περιβόητο σχεδιάγραμμα της πολύπαθης και πολυσυζητημένης παράκαμψης.

Γενικόλογα

Ίσως να κατανοήσουν, έστω και τώρα, ότι δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και με γενικολογίες ενημέρωση δεν γίνεται. Εκτός κι αν στοχεύουν πάλι κατά το 2028 να εντάξουν το έργο στο «αναμασημένο) προεκλογικό τους πρόγραμμα, όπως πράττουν χρόνια τώρα.

Α… και να μην το ξεχάσω, στη ίδια συνάντηση ο κ. Ταχιάος ενημέρωσε για την πορεία του διαγωνισμού για το Φράγμα Ταυρωνίτη, το οποίο τείνει να γίνει ανέκδοτο με δύο λέξεις.

Κάποτε θα γίνει κατανοητό ότι τα γενικόλογα δελτία τύπου με λιγοστές λέξεις και χωρίς καμιά συγκεκριμένη απάντηση επί των συγκεκριμένων μείζονος σημασίας θεμάτων, μόνο γέλωτα προκαλούν.

Ωραία, έγινε ενημέρωση και ποια ήταν αυτή; Τα ουσιαστικά της συνάντησης αυτής έμειναν εντός του τραπεζιού, ή μήπως δεν υπήρχαν;

*Από τη στήλη “Ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε” (εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες, 22-5-2024)ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ