Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κίσαμος: 35χρονος έστησε απάτη με προπληρωμένες κάρτες

Έναν 35χρονο συνέλαβαν οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου, μετά από καταγγελίες καταστηματαρχών.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος πήγαινε σε καταστήματα και ζητούσε μια κάρτα προπληρωμένης αξίας (paysafe) συνήθως μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια προφασίζονταν πως δεν κρατούσε τα χρήματα μαζί του και θα επέστρεφε αμέσως για να πληρώσει την κάρτα, ωστόσο δεν επέστρεφε ποτέ. Η απάτη αποκαλύπτονταν ότι οι καταστηματάρχες «έκλειναν» το ταμείο και έκπληκτοι διαπίστωναν ότι η κάρτα είχε εξαργυρωθεί!!

Μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Α.Τ. Κισάμου και αφού αυτοί παρακολούθησαν προσεκτικά βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος, διαπιστώθηκε το εξής απίστευτο! Την στιγμή που ο καταστηματάρχης έδινε την προπληρωμένη κάρτα στον 35χρονο, εκείνος με αριστοτεχνικό τρόπο την φωτογράφιζε με το κινητό του τηλέφωνο, οπότε είχε στην διάθεσή του τον κωδικό της και μπορούσε άνετα να την εξαργυρώσει.

Όπως προέκυψε πρόκειται για έναν 35χρονο με καταγωγή από την Πελοπόννησο, που διαμένει τους τελευταίους μήνες στην Κίσαμο και ο οποίος συνελήφθη από το Α.Τ. Κισάμου, οι αστυνομικοί του οποίου βρήκαν στο κινητό του πολλές φωτογραφίες καρτών paysafe.

Ο συλληφθείς παραπέμπεται πλέον στην δικαιοσύνη ενώ η προανάκριση από το Α.Τ. Κισάμου συνεχίζεται για να βρεθούν και άλλα θύματα του επιτήδειου.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ