Δήμος Κισάμου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κίσαμος: 2η συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης στις Λουσακιές

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στις Λουσακιές Κισάμου η δεύτερη συνάντηση της νέας Πρωτοβουλίας για Ένωση των Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης

Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, στην Αμνάτο Ρεθύμνου, είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων της Κρήτης.

Μεγάλη η συμμετοχή των εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων οι οποίοι εξέφρασαν την ανάγκη για συνεργασία, διάλογο, ενωμένη δράση και αλληλεγγύη των Πολιτιστικών Συλλόγων της Κρήτης και όλοι συμφωνήσαμε ότι οφείλουμε να ορθώσουμε ένα ενωτικό, διεκδικητικό και ανεξάρτητο πολιτιστικό λόγο.

Θεωρούμε ότι η Κρήτη είναι Μία και στον πολιτισμό.

Στη νέα συνάντηση των εκπροσώπων των Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης συζητήθηκαν οι προτάσεις, βάσει των οποίων θα προχωρήσουμε στη νέα συλλογική μας προσπάθεια και πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:

*Σε κάθε νομό της Κρήτης να γίνει ενημερωτική εκδήλωση με θέματα που αφορούν τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους στόχους και τις προοπτικές της νέας συλλογικής προσπάθειας.

*Μέσα στο 2024 να πραγματοποιηθεί ένα Συνέδριο σε κάθε νομό της Κρήτης ξεχωριστά, με θέμα τον Πολιτισμό του νησιού.

*Να συγκροτηθούν επιτροπές σε κάθε νομό της Κρήτης, ώστε να γίνουν  οι απαραίτητες συζητήσεις – διαβουλεύσεις και ανταλλαγή προτάσεων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουσακιών και τον Πρόεδρό του, κ. Μανώλη Πατερομιχελάκη, τα μέλη του Δ.Σ. και τους νέους του Συλλόγου για την άψογη φιλοξενία που απολαύσαμε.

Επίσης, ευχαριστούμε τον αιδεσιμότατο κ. Παντελή  Μπαργωτάκη που με μεγάλη χαρά μας παραχώρησε το Ενοριακό Κέντρο για την συνάντηση μας.

Ευχαριστούμε τον βουλευτή Χανίων κ. Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Γεώργιο Μυλωνάκη, την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο στον τομέα Πολιτισμού και Παδείας Χανίων κ. Σοφία Μαλανδράκη, την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων κ. Χρύσα Χαριτάκη, τους αντιδημάρχους του Δήμου Κισάμου Γιώργο Μακράκη, Γιώργο Καρτσωνάκη, Γιώργο Σκορδυλάκη και Βασίλη Γλαμπεδάκη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Πλατανιά κ. Πολυχρόνη Σημαντηράκη, τον πρόεδρο της Μονομετοχικής εταιρείας Δήμου Κισάμου κ. Σπύρο Μαυροδημητράκη, τον Διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κ. Κωνσταντίνο Ζορμπά, την πρόεδρο της Ένωσης Κρητών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ.Ελένη Κανατά, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε επίσης τους νέους παραδοσιακούς μουσικούς που μας διασκέδασαν μετά τη λήξη των εργασιών μας: Κατερίνα Μπουζάκη (βιολί), Ηλία Ρουπάκη (βιολί), Μανώλη Πετράκη (λαγούτο), Ηλία Ανδρουλάκη (λαγούτο), Γιάννη Φανουργιάκη (βιολί), Ηλία Ρουπάκη του Νικολάου (μαντολίνο), Αντώνη Τριανταφυλλάκη (βιολί), Στέλιο Κοκκινάκη (βιολί) και τον συντονιστή των, Γιάννη Μενεγάκη.

Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς, τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων και τους φίλους του πολιτισμού που γεμίσατε ασφυκτικά την αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου των Λουσακιών και δείξατε με το αμέριστο ενδιαφέρον σας ότι υπάρχει ζωντανός και ιδιαίτερα δυναμικός ο πυρήνας του πολιτισμού. Μας δίνετε έτσι δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας, ώστε να πάρει ο Πολιτισμός σε παγκρήτιο επίπεδο την θέση που του ανήκει.

Η επόμενη συνάντηση της Πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθεί στα τέλη  Μαρτίου του 2024 στον νομό Λασιθίου. Η ακριβής ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησης θα γίνουν γνωστά με επόμενη ανακοίνωσή μας.

Με εκτίμηση

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής

*Βασίλης Βαμβακάς, Π.Σ. Αμνάτου, τηλ. 6977 019022

*Στέλλα Γκοζάνη – Χαριτάκη, Αδελφότητα Μικρασιατών Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος, τηλ. 6972 227065

*Γιώργος Κουκουράκης, Π.Σ. Τουρλωτής Σητείας, τηλ. 6977 506930

*Στέλιος Κουνελάκης, ΕΠΟΦΕΚ, τηλ. 6973 387268

*Κώστας Σαββάκης, Π.Σ. Πατσού, τηλ. 6945 318718ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ