Δήμος Κισάμου Εκδρομές - Ταξίδια

Κισαμίτικες παραλίες (9): Πλατανάκια

Τα Πλατανάκια βρίσκονται 61 χλμ. νοτιοδυτικά των Χανίων, 31 χλμ. νότια της Κισάμου και 5 χλμ. βορειοδυτικά του χωριού Κάμπος. Η παραλία σχηματίζεται στην έξοδο του πανέμορφου φαραγγιού του Κάμπου, που ξεκινάει από το χωριό.

Τα Πλατανάκια είναι ένας μικρός κόλπος, προστατευμένος από κόκκινους γκρεμούς, ο οποίος είναι σχεδόν πάντα έρημος. Η παραλία έχει άμμο στη άκρη και γίνεται βραχώδης πιο μέσα. Η όμορφη αυτή παραλία είναι μια ιδανική επιλογή για να μείνετε απομονωμένοι, ακόμη και μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Για να έρθετε στη παραλία μπορείτε να κατεβείτε το πανέμορφο φαράγγι του Κάμπου, μέσω του μονοπατιού που αρχίζει κοντά στο χωριό. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Εάν προτιμάτε τις εκτός δρόμου περιπέτειες με 4×4, τότε μπορείτε να οδηγήσετε τον κακοτράχαλο χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία από τον Κάμπο. Στη διαδρομή θα συναντήσετε αρκετούς φράκτες που έχουν βάλει οι βοσκοί. Παρακαλείστε να κλείνετε τις πόρτες, ώστε να μην φύγουν τα κοπάδια τους. Μετά από αρκετή ώρα θα φτάσετε σε ένα πλάτωμα, δίπλα στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας. Εκεί πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητο και να περπατήσετε ως τη παραλία, που βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είσαστε ολομόναχοι.

Η παραλία στο Σφηνάρι βρίσκεται ακριβώς πίσω από τους βράχους στα βόρεια, αλλά η πρόσβαση από εκεί είναι επικίνδυνη

Κισαμίτικες