Δήμος Κισάμου Καλοκαίρι στην Κίσαμο

Kισαμίτικες παραλίες (5): Λειβάδια Ιναχωρίου

Οι κολπίσκοι στων Λειβαδίων βρίσκονται 72 χλμ. νοτιοδυτικά των Χανίων και 31 χλμ. νότια τηςΚισάμου, δίπλα στο ομώνυμο χωριό. Οι παραλίες βρίσκονται δίπλα στον παράκτιο παλιό δρόμο που ενώνει την Κίσαμο με την Χρυσοσκαλίτισσα.

Για να φτάσετε στη παραλία, περπατήστε από τα Λειβάδια και περάστε πίσω από τον επιβλητικό βράχο που βρίσκεται δίπλα στο λιμανάκι της περιοχής. Από πίσω υπάρχει ένα σύμπλεγμα μικρών κολπίσκων με άμμο και βότσαλο και γαλαζοπράσινο χρώμα, οι οποίοι προστατεύονται από βράχια. Είναι ιδανικοί για μια δροσιστική βουτιά.Οι κόλποι δεν είναι δημοφιλείς στους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, είτε επειδή αγνοούν την ύπαρξη τους, είτε επειδή θεωρούν ότι είναι πολύ βραχώδεις.
Τα Λειβάδια προτιμούνται από τους κατοίκους του χωριού, από όσους θέλουν μια ήρεμη παραλία αλλά και από ψαροτουφεκάδες. Δεν υπάρχουν ομπρέλες στη παραλία, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από ταβέρνες και δωμάτια στα Λειβάδια.

Το χωριό των Λειβαδίων βρίσκεται στη μέση του πεζοπορικού μονοπατιού Ε4 – του τμήματος Κάμπος – Λαφονήσι. Είναι μια διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους η οποία διασχίζει εναλλασσόμενα τοπία από ελιές και χαρουπιές και βραχώδεις περιοχές με θαλασσοφαγωμένους μαύρους και κόκκινους ηφαιστειογενείς βράχους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ