Δήμος Κισάμου Εκδρομές - Ταξίδια

Κισαμίτικες παραλίες (12): Του Μέρη το πηγάδι (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Βρίσκεται 8 χλμ βορειοδυτικά της Κισάμου και 44 χλμ. δυτικά των Χανίων, στην ανατολική μεριά της Χερσονήσου της Γραμβούσας. Ονομάζεται έτσι πιθανόν από το όνομα κάποιου που είχε το πηγάδι του εδώ. Στου Μέρη το Πηγάδι υπάρχουν τρεις μικροί συνεχόμενοι κόλποι, απάνεμοι, με ψιλό βοτσαλάκι και πεντακάθαρα βαθειά νερά. Δίπλα στις παραλίες δεν υπάρχουν υποδομές. Είναι ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε, μακριά από την φασαρία της πόλης. Στις παραλίες υπάρχουν λίγα μικρά δέντρα, κάτω από τα οποία μπορείτε να βρείτε σκιά. Η παραλία ακριβώς πίσω από το περίπτερο που πληρώνετε εισιτήριο για την Παραλία του Μπάλου ονομάζεται Μούρη Λάκκος.

Για να έρθετε στου Μέρη το Πηγάδι, πρέπει να περπατήσετε ή να οδηγήσετε για 1.5 χλμ μέσα στο δρόμο που ξεκινάει από την Καλυβιανή και οδηγεί στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου.

Δίπλα στο χωματόδρομο που οδηγεί στην λιμνοθάλασσα του Μπάλου, περίπου 4 χλμ βόρεια της Καλυβιανής σχηματίζονται οι απότομοι γκρεμοί της Κακιάς Σκάλας. Υπάρχει ένα σημείο στο οποίο σχηματίζεται μια μικροσκοπική παραλία με βοτσαλάκι και υπέροχα γαλανά βαθειά νερά. Η πρόσβαση στην παραλία είναι δύσκολη έως αδύνατη, καθώς οι απότομοι βράχοι δυσκολεύουν την κατάβαση.