ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής: Κάλπες στις 5 Δεκεμβρίου – Η κούρσα για την ηγεσία

Στις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, η αντιπαράθεση με πολιτικούς όρους και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση πολιτών στις εσωκομματικές κάλπες, είναι τα δυο στοιχήματα που προτάσσουν οι υποψήφιοι για την προεδρεία του κόμματος, που συνεχίζουν την προεκλογική τους δραστηριότητα.

Αναπροσαρμόζονται οι τακτικές των υποψηφίων στο Κίνημα Αλλαγής μετά τα νέα δεδομένα στην κούρσα για την ηγεσία.

Με ορίζοντα την 5η Δεκεμβρίου στο Κίνημα Αλλαγής μιλάνε για την ανάγκη η προεκλογική αντιπαράθεση να γίνεται με πολίτικους ορούς και όχι με προσωπικές αντεγκλήσεις, ώστε η παράταξη να βγει ενωμένη και ενισχυμένη την επόμενη μέρα, ενώ -όπως λένε- με νέο ενδιαφέρον παρακολουθούν τα τεκταινόμενα ΝΔ και ΣΎΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε παρεμβάσεις του υπογραμμίζει ότι Η μετάβαση σε μία πράσινη ανάπτυξή δεν μπορεί να πέσει στους ώμους της μεσαίας τάξης και των φτωχότερων στρωμάτων και πρέπει να είναι Δημοκρατική μετάβαση.

Ανάγκη για ενότητα και πολιτική αυτονομία της παράταξης υπογραμμίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Να αναδειχθούν οι διαφορετικές θέσεις του κόμματος από την συντήρηση επισημαίνει ο Χάρης Καστανίδης, την αυτονομία της παράταξης τονίζει ο Παύλος Χρηστίδης. Ενώ ο Παύλος Γερουλάνος σημειώνει πως απευθύνεται ιδίως στους πολίτες που είναι απογοητευμένοι και έστρεψαν την πλάτη στην πολιτική.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του σήμερα είπε ότι θεωρεί ύποπτο το σενάριο περί προοδευτικής διακυβέρνησης και ότι αυτός θα είναι απέναντι σε ένα ύποπτο σενάριο επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών στα πρότυπα της Συμφωνίας των Πρεσπών και χθες βράδυ από το Μενίδι είπε ότι δεν θα γίνουν δεκανίκι κανενός. Επίσης δήλωσε: «Το κόμμα μας θα υπερδιπλασιάσει τη δύναμή του. Δεν χαρίζουμε την πατρίδα στη Δεξιά. Δεν χαρίζουμε το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Πηγή: ΕΡΤ

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ