ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατηγορούμενος στη δίκη Χρυσής Αυγής: Πήγα στην οργάνωση γιατί μου έταξαν 25 ευρώ

Απολογιών συνέχεια σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής με κατηγορούμενο για την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων να υποστηρίζει στην απολογία του στο δικαστήριο ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και πως ενεπλάκη με την οργάνωση επειδή του είχαν τάξει 25 ευρώ για να φωτογραφηθεί σε εκδήλωσή της.

Μόνου που όπως είπε ο ίδιος ποτέ δεν έλαβε το ποσό αυτό που του είχαν υποσχεθεί άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, όταν τον πλησίασαν έξω από ένα σχολείο.

Ο κατηγορούμενος, αντέκρουσε μάλιστα όσα είχε πει στις ανακρίτριες για τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του, υποστηρίζοντας σήμερα ότι τα πρόσωπα αυτά δεν φορούσαν το βράδυ της επίθεσης μπλούζες της Χρυσής Αυγής αλλά απλά σκουρόχρωμα ρούχα. Όταν δε η έδρα τον ρώτησε για το πώς βρέθηκε το τηλέφωνό του στο σκληρό δίσκο του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στην Νίκαια, ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε να δώσει πειστική εξήγηση.

Είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος για την εμπλοκή του με τη Χρυσή Αυγή:

«Το έκανα για τα λεφτά. Δεν είμαι Χρυσαυγίτης, το έκανα ως εργασία. Αλλά τελικά δεν πληρώθηκα ποτέ!»

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι θύματα της επίθεσης τον αναγνώρισαν ως έναν από τους δράστες, ανέφερε:

«Λένε ότι με αναγνωρίζουν, ενώ εγώ δεν ήμουν εκεί. Δεν συμμετείχα στην επίθεση, δεν έχω καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν».

Η δική θα συνεχιστεί αύριο, οπότε και αναμένεται να αποφυλακιστεί ο φερόμενος ως πυρηνάρχη του Περάματος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ