Η σημερινή Πέμπτη (26/02) στην Κρήτη ξεκινά με γενικά καλό καιρό, όμως η εικόνα δεν θα μείνει αμετάβλητη. Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν – κυρίως από το απόγευμα – ενδέχεται να δώσουν ασθενείς, τοπικές βροχές, χωρίς όμως ένταση ή διάρκεια. Το στοιχείο που θα γίνει περισσότερο αισθητό είναι οι βοριάδες, οι οποίοι θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ, δημιουργώντας πιο «ψυχρή» αίσθηση, ιδιαίτερα στα βόρεια παράλια.
Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε ήπια επίπεδα για την εποχή, από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 18°C, ωστόσο οι άνεμοι θα συγκρατήσουν την αίσθηση της ζέστης.
Το μοτίβο αυτό – με εναλλαγές νεφώσεων και πιθανότητα ασθενών τοπικών φαινομένων – φαίνεται να επιμένει και την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο, με την Κρήτη να παραμένει σε ζώνη παροδικής αστάθειας. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα είναι επίσης περιορισμένα και κυρίως ανατολικά, ενώ από τη Δευτέρα ο καιρός δείχνει τάσεις βελτίωσης και μικρής ανόδου της θερμοκρασίας.
Ένας καιρός που δεν «αγριεύει», αλλά ούτε και σταθεροποιείται πλήρως – ένα μεταβατικό σκηνικό, λίγο πριν μπούμε ημερολογιακά στην άνοιξη.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 26/02/2026
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βορειοανατολικά, όπου θα φτάσει τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 14 με 16 και τοπικά στα δυτικά και τα νότια τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα ανατολικών διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τις προμεσημβρινές ώρες στις Σποράδες και την Εύβοια και από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα ανατολικά και τα νότια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 τοπικά στα ανατολικά και τα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που γρήγορα στις Κυκλάδες και από το απόγευμα στην Κρήτη θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις προμεσημβρινές ώρες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις προμεσημβρινές ώρες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το μεσημέρι. Από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/02/2026
Στην Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί, τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βορειοανατολικά τους 11 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 15 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/02/2026
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), την Εύβοια και την Κρήτη με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί, τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 01/03/2026
Στα βόρεια ηπειρωτικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί, τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βορειοδυτικά.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 02/03/2026
Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, όπου θα σχηματιστούν και ομίχλες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


















