ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία – Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα από αύριο Παρασκευή αναμένεται να επηρεάσουν την χώρα, με την Κρήτη ωστόσο σε πρώτη φάση να μην επηρεάζεται αισθητά από το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής  και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 15/02.

Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη

“Τα φαινόμενα  στην Κρήτη θα ξεκινήσουν από το πρωί προς το μεσημέρι του  Σαββάτου και θα διατηρηθούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής, με πιθανότητα να υπάρξουν εκ νέου βροχές  την Δευτέρα, χωρίς όμως να είναι έντονου χαρακτήρα,” ανέφερε μεταξύ άλλων στο neakriti.gr, ο μετεωρολόγος του meteo κ. Κώστας Λαγουβάρδος, προσθέτοντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τα δρομολόγια των πλοίων.

“Γενικότερα δεν περιμένουμε ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα στο νησί σας. Αναμένονται κατά τόπους βροχοπτώσεις, ενώ όσον αφορά τους  ανέμους θα ενισχυθούν από βόρειες διευθύνσεις από το Σάββατο μεσημέρι φθάνοντας τα 5- 6 μποφόρ  στα βόρειά και τα 7-8 στα  νότια, ενώ θα  παραμείνουν ενισχυμένοι μέχρι και τη Δευτέρα.

Αναφορικά με την θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση λόγω των ανέμων, 5-6 βαθμούς, σε σύγκριση όμως με τις σημερινές θερμοκρασίες που θεωρούνται ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή”.

 Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr στην Κρήτη.

Ο πίνακας που ακολουθεί τις 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας της ημέρας.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ