ΑΘΛΗΤΙΚΑ Νομός Χανίων

«Ιστορίες Ποδοσφαίρου: Από τη Μικρά Ασία στα Χανιά»

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Ιστορίες Ποδοσφαίρου: Από τη Μικρά Ασία στα Χανιά» πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα (Κυριακής 15/05, 20:00) στο Γιαλί Τζαμί, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων και πρόκειται για μία σημαντική δουλειά καταγραφής της ιστορικής μνήμης και στο αθλητικό επίπεδο, από την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος» και τους φορείς που συνεργάστηκαν στην πρωτοβουλία αυτή.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό έως και την Κυριακή 29 Μαΐου κατά τις ώρες 10:00-13:00 & 19:00-22:00 και αφορά υλικό (σημαίες, φωτογραφίες, κύπελα, φανέλες κλπ) των ποδοσφαιρικών ομάδων που δημιουργήθηκαν από τους Μικρασιάτες, οι οποίοι ήρθαν στα Χανιά μετά το 1922.
Παράλληλα γίνεται αναφορά και σε ομάδες που συμμετείχαν Μικρασιάτες, μέσα από κείμενα αρχείου της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα».
Επιμέλεια Έκθεσης: Λευτέρης Λαμπράκης, Μαρία Μιχελογιάννη
Έρευνα: Γιώργος Δρακάκης
Συνδιοργάνωση:
Αδελφότητα Μικρασιατών Νομού Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος», Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων, Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων, εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», Πρόγραμμα «Κρήτη, Προφορική Ιστορία / Crete Oral History» της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ