Νομός Χανίων

Ιδρύεται σταθμός Τροχαίας ΒΟΑΚ στα Χανιά

Με ικανοποίηση υποδέχεται η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν.Χανίων την ενημέρωση για την ίδρυση του Α’ Σταθμού Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης προς αντικατάσταση του Κλιμακίου Τροχαίας Χανίων Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Μάλιστα η εν λόγω ενέργεια έρχεται να ικανοποιήσει αίτημα που είχε καταθέσει με επιστολή της η Ένωση αλλά και η ΠΟΑΣΥ, περί ίδρυσης Σταθμού Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Κατόπιν τούτου, όπως επισημαίνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, “αναμένουμε τη φυσική εξέλιξη που επακολουθεί της ΙΔΡΥΣΗΣ μίας νέας Υπηρεσίας και είναι η πραγματοποίηση εκτάκτων μεταθέσεων από αστυνομικούς υπηρετούντες σε άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας της Χώρας και πάντα σύμφωνα με τον πίνακα μορίων των τακτικών μεταθέσεων. Τα αυτά προβλέπονται στο άρθρο 17 παρ. 1 εδάφ. β΄του Π.Δ. 100/2003 το οποίο προβλέπει ότι: «Έκτακτες μεταθέσεις του αστυνομικού προσωπικού μπορεί να ενεργούνται οποτεδήποτε και ανεξάρτητα από τον αριθμό των μορίων και το χρόνο παραμονής του μετατιθέμενου στην ίδια περιοχή μετάθεσης, όταν υποβαθμίζεται ή καταργείται Υπηρεσία ή ιδρύεται νέα. Στην τελευταία περίπτωση και εφόσον στη νέα Υπηρεσία μετατίθεται προσωπικό από άλλη περιοχή μετάθεσης, αυτό προέρχεται από τους οικείους πίνακες τακτικών μεταθέσεων κατά σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση που οι θέσεις δεν καλύπτονται από τους παραπάνω πίνακες καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν σχετική αίτηση, εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά αναλόγως των διατάξεων των άρθρων 14, 15 και 16 του παρόντος διατάγματος»”.

Απευθυνόμενη στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. η Ένωση υπενθυμίζει την αναδιάρθρωση του 2017, με βάση την οποία ιδρύθηκε Τμήμα Άμεσης Δράσης Χανίων και Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων χωρίς να πραγματοποιηθούν έκτακτες μεταθέσεις, ως προβλέπεται. “Εν συνεχεία όμως όταν ιδρύθηκαν νέα Τμήματα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στη Στερεά Ελλάδα, τότε η Ηγεσία θυμήθηκε την πραγματοποίηση έκτακτων μεταθέσεων, γιατί άραγε;” – αναφέρεται στη σχετική επιστολή, όπου αναφέρονται επίσης τα εξής:

Είναι γνωστό ότι πραγματοποιηθήκαν τρίμηνες αποσπάσεις, με έξοδα Δημοσίου, με σκοπό να «μπαλωθούν» με προσωπικό οι Υπηρεσίες Τροχαίας του Β.Ο.Α.Κ. Με ημίμετρα όμως δεν λύνονται τα προβλήματα, πόσο μάλλον με πολυέξοδες, για το Ελληνικό Δημόσιο αποσπάσεις, έναντι ανέξοδων και μόνιμων έκτακτων μεταθέσεων, ως προβλέπεται στη νεοσύστατη αυτή Υπηρεσία.

Παράλληλα οι Κρήτες συμπολίτες μας, περιμένουν την παρέμβαση της πολιτείας, όσον αφορά την κατακόρυφη αύξηση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στο νησί μας. Η απόφαση κατασκευής του πολύπαθου νέου Β.Ο.Α.Κ. δεν είναι θέμα της Αστυνομίας. Όσον αφορά όμως, την αστυνόμευση, αποτελεί χρέος του Α.Ε.Α., η μόνιμη και νόμιμη τοποθέτηση αστυνομικών στη νεοσύστατη Υπηρεσία του Α΄ Σταθμού Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, με σκοπό την καλύτερη αστυνόμευση του Β.Ο.Α.Κ.