ΕΛΛΑΔΑ

Η μαρτυρία – σοκ της μητέρας και τα σκίτσα του φοιτητή που βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του

Με νέα συγκλονιστικά στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της εκπομπής και χρήζουν άμεσης εξέτασης και αξιολόγησης από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, επέστρεψε το Φως στο Τούνελ στα Σπάτα και στο θρίλερ του 19χρονου Νικόλα Ντουρτουρέκα, που βρέθηκε κρεμασμένος και δεμένος πισθάγκωνα στο δωμάτιο του τον Ιούλιο του 2022.

Μια ιδιαίτερα σημαντική μαρτυρία έφτασε την ώρα της εκπομπής Φως στο Τούνελ, ανατρέποντας  τα ως τώρα δεδομένα για πρόσωπα και καταστάσεις. Τα όσα είπε η μάρτυρας στην Αγγελική Νικολούλη ζητώντας την προστασία της ταυτότητας της προκάλεσαν αναστάτωση και οδήγησαν την μητέρα του άτυχου φοιτητή  να αποκαλύψει δημοσίως για πρώτη φορά πως ήταν αποδέκτης μιας έντονα κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον πρώην σύντροφό της.

Υποστήριξε πως δεν θέλησε να καταφύγει στις αρχές  φοβούμενη τις αντιδράσεις του καθώς λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας  θα γινόταν άμεσα κοινωνός της καταγγελίας της. Δεν απέκλεισε αποδέκτης  τέτοιων συμπεριφορών να ήταν και ο Νικόλας.

Στα βίαια επεισόδια που βίωνε απέδωσε η μητέρα και το περιεχόμενο των «σκοτεινών» ιχνογραφιών του 6χρονου τότε παιδιού της που βρέθηκαν στο ημερολόγιο του Νικόλα και παρουσίασε το «Τούνελ». 

Εκεί ενδεχομένως να κρύβεται και το κλειδί του γρίφου.

Νέα στοιχεία στον εισαγγελέα και οι ζωγραφιές που «μιλάνε»…

Στις  έξι νέες ιχνογραφίες που βρέθηκαν στο ημερολόγιο του άτυχου φοιτητή, οι ειδικοί αναλυτές που τις μελέτησαν, εντόπισαν άγχος ,φόβο, αγωνία, ανασφάλεια και αποκλεισμό.

Πρότειναν αυτά τα έξι σχέδια να συμπεριληφθούν στα υπόλοιπα ντοκουμέντα που θα ερευνηθούν από τις Αρχές καθώς ενδεχομένως αποτυπώνουν γεγονότα με σημασία για την έκβαση της υπόθεσης .

Ο πατέρας του άτυχου Νικόλα Ντουρτουρέκα με δεδομένο ότι  θάνατος του παιδιού του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά πρώιμα από την Αστυνομία ως αυτοχειρία, ζητά με νέο  αίτημα προς τις εισαγγελικές αρχές επείγουσα δικαστική έρευνα.

ζωγραφιά νικόλας

Ως ιδιαιτέρως σημαντική εκτιμάται η έκθεση της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Δ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Σε αυτήν αναφέρεται ότι στις χειρόγραφες σημειώσεις του άτυχου φοιτητή που βρίσκονται στην λίστα πειστηρίων, έχει εντοπιστεί διαφορετική γραφή.

ζωγραφιά νικόλας

Ο πατέρας του άτυχου φοιτητή έχει ήδη ζητήσει τον διορισμό της δικαστικής γραφολόγου Μάγδας Καμπούρη ως τεχνικής  συμβούλου προκειμένου να γνωματεύσει επί της εκθέσεως και του δειγματικού υλικού ωστόσο  η διαδικασία  έχει παγώσει καθώς αυτά φυλάσσονται στο Α.Τ. Σπάτων και δεν είναι προσβάσιμα. Ζητά την άμεση εισαγγελική παραγγελία, ώστε να επιτραπεί η εξέταση αυτού του υλικού.

«Για να διαπιστωθεί η προέλευση και η σημασία της ανωτέρω έτερης γραφής από την τεχνική σύμβουλο, πρέπει πρώτα να ληφθούν δείγματα γραφής από τους συνοικούντες του θανούντος υιού μου στην οικία στα Σπάτα, ήτοι τη μητέρα του,  τη γιαγιά του, τα δύο του αδέλφια, καθώς και από τον τότε σύντροφο της μητέρας,  ο οποίος είχε κλειδιά της οικίας και παρέμενε εκεί συχνά. Όπως έχετε  ήδη δώσει εντολή κατά την προκαταρκτική εξέταση, να υποδείξει η μητέρα του συγκεκριμένα χωρία των χειρόγραφων που σχετίζονται με την υπόθεση.»

Σύμφωνα με τον  πατέρα του φοιτητή ίσως ο πιο ουσιώδης μάρτυρας  είναι το κινητό τηλέφωνο του παιδιού του  που  προσκόμισε η μητέρα στο Α.Τ. Σπάτων πέντε ημέρες μετά το τραγικό συμβάν.

“Μιλάνε” οι νέες ζωγραφιές στο ημερολόγιο του Νικόλα…

Οι ιχνογραφίες  μαζί με νέα αποσπάσματα από το ημερολόγιο του φοιτητή επίσημα μεταφρασμένα από την αγγλική γλώσσα την  οποία χρησιμοποιούσε για να καταγράφει τις βαθύτερες σκέψεις του , έχουν συγκεντρωθεί και κατατέθηκαν στις εισαγγελικές αρχές.

Σε αυτά τα χωρία από το ημερολόγιο διαφαίνονται οι σχέσεις του κυρίως με τη μητέρα του αλλά και με πρόσωπα που η μαρτυρία τους θεωρείται σημαντική.

πηγή: anikolouli.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ