ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗ

«H Κρήτη τώρα ζει την πανδημία» – Έκκληση σε δραματικούς τόνους

Οι τέσσερις θάνατοι σε διάστημα λίγων ωρών στην Κρήτη από ασθενείς με κορωνοιό που έχασαν τη «μάχη» με τον θάνατο συγκλονίζουν την τοπική κοινωνία και προβληματίζουν την επιστημονική κοινότητα.

Όλα τα δεδομένα συγκλίνουν πως η Κρήτη διανύει την πιο κρίσιμη περίοδο της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοιού.

«Είμαστε στη μέση του κύματος της πανδημίας. Δυστυχώς θα υπάρξουν και απώλειες ανθρώπων. Όσο και αν αυτό είναι οδυνηρό, αποτελεί μία σκληρή πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου Γιώργος Κωστάκης.

Σημείωσε μάλιστα πως οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες και απηύθυνε έκκληση σε δραματικούς τόνους για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοιού.

«Στην Κρήτη τώρα ζούμε το πρώτο κύμα. Αυτά που προηγήθηκαν ήταν εξαιρετικά ήπια στο νησί και είχαμε εφησυχάσει. Όσο και αν προσπαθούμε θα υπάρξουν και απώλειες. Είναι μία επικίνδυνη περίοδος. Ζητάμε να τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα. Να τελειώσει ο εφιάλτης», τόνισε ο κ.Κωστάκης.

Αναφερόμενος στις αντοχές του ΕΣΥ και ειδικότερα των νοσοκομείων του Ηρακλείου ξεκαθάρισε πως προσδοκά σε σταδιακή αποκλιμάκωση ενώ εμφανίστηκε αιχμηρός για την προετοιμασία και τη μη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

«Δεν επαρκεί το ιατρικό προσωπικό. Δεν εισακούστηκε η έκκληση για ενίσχυση του ΕΣΥ. Ελπίζω να μην φτάσουμε στο απροχώρητο και να δούμε στην Κρήτη εικόνες αντίστοιχες με τις περυσινές της Ιταλίας και της Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου Γιώργος Κωστάκης.

#pressgreeceΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ