ΔΙΕΘΝΗ

Γονείς κρατούσαν φυλακισμένη στο σπίτι την κόρη τους για 10 χρόνια

Μοιάζει με το ελληνικό Κωσταλέξι, ωστόσο, συνέβη στο Κέντ στη Μεγάλη Βρετανία όπου γονείς κρατούσαν αιχμάλωτη την κόρη τους για 10 χρόνια. Μάλιστα, αν ένας γείτονας δεν έκανε καταγγελία για τον εφιάλτη που ζούσε η κοπέλα… ίσως η 19χρονη να μην ξαναέβλεπε το φως του ήλιου.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, το κορίτσι έχει ειδικές ανάγκες και από την τρυφερή ηλικία των 9 ετών έμενε εγκλωβισμένη στο πατρικό της στο Τέντερντεν του Κέντ! Η κοπέλα μέχρι τότε πήγαινε στο σχολείο και είχε μία πιο φυσιολογική ζωή.

Ωστόσο, ξαφνικά τα ίχνη της χάθηκαν και οι γείτονες δεν τη ξαναείδαν. Οι γονείς της είχαν αποφασίσει να την κρατούν φυλακισμένη στο σπίτι και σύμφωνα με πληροφορίες της παρείχαν διδασκαλία κατ’ οίκον από τα 9 της χρόνια.

«Το κορίτσι ήταν σε σύγχυση όταν το βρήκαν»
Μία καταγγελία ενός γείτονα για την κοπέλα που «εξαφανίστηκε» αποκάλυψε όλη την αλήθεια. Πηγή από τις έρευνες, ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα Sun ότι «το κορίτσι ήταν σε σύγχυση όταν το βρήκαν και οδηγήθηκε σε μονάδα φροντίδας ώστε να λάβει ψυχική και σωματική βοήθεια.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το πώς συνέβη αυτό. Είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό πώς έγινε. Το κορίτσι δεν έχει πάει σε παθολόγο ή σε οδοντίατρο για τόσα χρόνια. Οι παιδαγωγικές αρχές και οι κοινωνικές υπηρεσίες έχασαν τα ίχνη της».

Οι γονείς της συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι κρύβεται πίσω από την αιχμαλωσία της έφηβης.

Πηγή: newsbeast.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ