Γεύση - Ψυχαγωγία

Γιατί πεινάτε διαρκώς

Έχουν περάσει ακριβώς 2 ώρες και 36 λεπτά από το τελευταίο γεύμα σας.

Το γνωρίζετε επειδή παρακολουθείτε διαρκώς την ώρα. Οι λιγούρες είναι για σας τρόπος ζωής, το στομάχι σας δεν γεμίζει ποτέ και η πείνα είναι πάντα παρούσα.

Τι συμβαίνει;

Σύμφωνα με τους ειδικούς τέσσερις είναι οι βασικές αιτίες που προκαλούν μόνιμη πείνα στις γυναίκες.

Γρήγορος μεταβολισμός: Οι γυναίκες που έχουν αυτό το προνόμιο, χρειάζονται περισσότερη τροφή. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, περίπου το 32% των ανθρώπων έχουν μεταβολισμό που είναι κατά τουλάχιστον 8% ταχύτερος ή βραδύτερος από τον μέσο όρο. Ο γρήγορος μεταβολισμός συνεπάγεται την καύση 100-400 παραπάνω θερμίδων καθημερινά.

Τρώτε επεξεργασμένες τροφές: Το άσπρο ψωμί, τα μπισκότα, οι σάλτσες προκαλούν απότομη αύξηση του σακχάρου και μεγαλύτερη πείνα από αυτή που νιώθατε πριν την κατανάλωσή τους. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Διεθνή Επιθεώρηση Παχυσαρκίας, οι πλούσιες σε λιπαρά και ζάχαρη τροφές επηρεάζουν τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου που ρυθμίζουν τη διάθεση, οδηγώντας σε κατάθλιψη και υπερφαγία. Περιορίστε τα έτοιμα συσκευασμένα τρόφιμα και αυξήστε τους υδατάνθρακες που προέρχονται από τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Ορμόνες: Στον υπερθυρεοειδισμό, ο θυρεοειδής αδένας παράγει παραπάνω ορμόνες και όλες οι λειτουργίες του σώματος γίνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα, άρα απαιτείται περισσότερη ενέργεια. Η νόσος του Graves είναι μια αυτοάνοση διαταραχή που έχει σαν αποτέλεσμα την υπερβολική παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών και αποτελεί την πιο κοινή αιτία υπερθυρεοειδισμού. Η υπογλυκαιμία, δηλαδή τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά και ο προδιαβήτης και ο διαβήτης, επίσης προκαλούν πείνα και λιγούρες.

Μπερδεύετε την πείνα με την όρεξη: Πολλές από τις γυναίκες που πεινάνε διαρκώς, απλώς θέλουν πάντα να τρώνε. Η πείνα είναι βιολογική ανάγκη που συνδέεται με συμπτώματα όπως ο πονοκέφαλος, το τρέμουλο και οι συσπάσεις του εντέρου που κάνουν το στομάχι σας να γουργουρίζει. Η όρεξη είναι συναισθηματική κατάσταση, κατά την οποία επιθυμείτε ένα συγκεκριμένο φαγητό. Ιδανικά θα έπρεπε να εκδηλώνονται ταυτόχρονα, αλλά σπάνια συμβαίνει αυτό.

Πηγή

onmed.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ