ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιάννης Φρονιμάκης : Η ελληνική ελίτ ετοιμάζεται να λάβει την εξουσία

Οι πολύπλοκες κοινωνίες στηρίζονται στις ελίτ τους για να κάνουν τα πράγματα, αν όχι σωστά, τουλάχιστον όχι τρομερά λανθασμένα.
Όταν οι ελίτ αποτυγχάνουν, η πολιτική τάξη είναι πιθανό να καταρρεύσει.Η δημιουργική Ελλάδα ηττήθηκε, και κέρδισε η εγχώρια οικονομική ελίτ και η παρατρεχάμενή της πολιτική υπο-ελίτ.Μαζί με την τεράστια ανεργία, την φυγή νέου παραγωγικού δυναμικού και άλλα ερείπια που αφήνει η κρίση, την “Ελληνική ελίτ” θα την ξαναβρούμε άθικτη μπροστά μας. Δεν πειράχτηκε από την κρίση και τα μνημόνια, ούτε κάν άλλαξε τον τρόπο ζωής της και κοινωνικής-οικονομικής συμπεριφοράς της. Η κρίση προκάλεσε μεγάλη “χασούρα” στα φτωχότερα μέρη της κοινωνίας και στους όποιους συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους των μεσαίων στρωμάτων.Η σκυτάλη θα παραδοθεί οσονούπω στον επόμενο κυβερνητικό σχηματισμό.

Η Πλεύση Ελευθερίας έρχεται να καλύψει το πολιτικό κενό που δημιουργούν οι νεόκοπες θεωρητικές επεξεργασίες.Απαιτείται απομάκρυνση από την πρακτική καί τη θέση για την ενδιάμεση και εξαρτημένη θέση της Ελλάδας στο σύστημα. Γίνεται υποτίμηση πολλών πεδίων δράσης, στά κινήματα για την ειρήνη, για τα δημοκρατικά δικαιώματα. Αξιοποίηση του πατριωτικού αισθήματος του ελληνικού λαού και το “καναλιζάρισμά” του σε ορθή, τελεσφόρα για τα  δικαιώματά του κατεύθυνση.

Εστία της πολιτικής κρίσης είναι το κομματικό σύστημα και το πολιτικό σύστημα είναι το θύμα του.Μια συμφωνία αρχών, μια γραμμή συσπείρωσης στο σήμερα θά ανοίξει το δρόμο του αύριο. Yπάρχει συσσωρευμένη πείρα ώστε εύκολα να συγκροτηθεί ως κείμενο μιά τέτοια συμφωνία. Τα βασικά ζητήματα προφανώς θα αφορούν τη διαγραφή του “παράνομου” Χρέους,, την ανατροπή όλων των μέτρων που τσάκισαν το εισόδημα, την ανατροπή κάθε αντιλαϊκής Κυβέρνησης, την παραγωγική ανασυγκρότηση κ.α. Ενα σύνολο στόχων που μπορούν να συσπειρώσουν την τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού και να ανοίξουν υπό προϋποθέσεις το δρόμο για βαθύτερες αλλαγές στην Ελληνική κοινωνία. Συμφωνία αρχών που θά εκφράζει αντικειμενικά την πλειοψηφία των μικροαστικών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου.

Ιωάννης Φρονιμάκης 
Eπιχειρηματίας
Υποψήφιος Βουλευτής Πλεύσης ΕλευθερίαςΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ