ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γεμάτη από τουρίστες η Κρήτη… αλλά με άδειες τσέπες

Αύξηση στις αφίξεις των ξένων επισκεπτών καταγράφεται αυτή την περίοδο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, με την Κρήτη να έχει γεμίσει από τουρίστες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος τον Ιούνιο καταγράφηκε αύξηση της τάξεως 5,6% στις αφίξεις εξωτερικού σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2023.

Συγκεκριμένα τον μήνα που πέρασε καταγράφηκαν 595.620 αφίξεις ξένων επισκεπτών στο Aεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” ενώ σε γενικές γραμμές από την αρχή της σεζόν υπάρχει αύξηση 10,5% σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη ηρακλείου Γιώργο Πλιάκα.

Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του νησιού αγγίζουν το 85% όπως δηλώνεις στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης.

Αυτή την περίοδο οι τουρίστες που βρίσκονται στην Κρήτη είναι από την Γερμάνια, την Γαλλία την Ολλανδία και την Πολωνία.

Ωστόσο όπως εκτιμά ο κ. Χαλκιαδάκης στα μέσα Ιουλίου θα υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια που υπό κανονικές  συνθήκες δεν θα υπήρχαν τέτοια περίοδο και αυτό που περιμένουν από την πλευρά τους οι πελάτες είναι οι ειδικές προσφορές από τα ξενοδοχεία αλλά και αυτές δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνουν.

Ο λόγος που θα συμβεί αυτό είναι διότι όλα έχουν ακριβύνει, σημειώνουν κύκλοι του τουριστικού κλάδου.

Και ενώ καταγράφεται αύξηση στον αριθμό των ξένων επισκεπτών φέτος στην Κρήτη, εντούτοις τα χρήματα που πέφτουν στην τοπική αγορά δεν είναι τα ανάλογα.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες της Χερσονήσου, μίας από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού, οι ξένοι επισκέπτες μπαίνουν στα καταστήματα ωστόσο δεν προχωρούν σε αγορές πλέον καθώς δεν έχουν την δυναντότητα να το κάνουν όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στον κλάδο της εστίασης με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να δηλώνουν ότι ο η πλειοψηφία των τουριστών καταναλώνουν το φαγητό της ημέρας μέσα στο ξενοδοχείο όπου που διαμένουν.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ