Νομός Χανίων ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Galini Palace: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο στο Κολυμπάρι

Σύμφωνα με στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), στην Κρήτη προστέθηκαν 11 νέες πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες και 33 τεσσάρων αστέρων.

Μεταξύ άλλων, ετοιμάζεται να λειτουργήσει το 2020 υπό τη διεύθυνση της Chnaris Hotel Management το πεντάστερο Galini Palace στο Κολυμπάρι Χανίων.

Επίσης, τέσσερα νέα επενδυτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 333.872.600 ευρώ εγκρίθηκαν το προηγούμενο διάστημα από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, που είχε συνεδριάσει υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της προηγούμενης κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη. Μεταξύ των 4 βρίσκεται το επενδυτικό έργο «CAPETHOLOS LUXURY RESORT (Σύνθετο Κέντρο Τουρισμού – Παραθερισμού στην περιοχή Θόλος Καβουσίου, στο Λασίθι)» της Ανώνυμης Εταιρείας Τουριστικών Επιχειρήσεων –Τ.Ε.Α.Β. Α.Ε με το διακριτικό τίτλο «Maris HotelsS.A.» συνολικού κόστους 149,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός παραθεριστικού-τουριστικού χωριού, ενός σύνθετου τουριστικού καταλύματος και 2 ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 216 θέσεις πλήρους και εποχικής εργασίας.

Σύμφωνα με τον Ζαχαρία Χνάρη, σύμβουλο ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, το GaliniPalace, που ανοίγει την επόμενη σεζόν στο Κολυμπάρι, θα έχει 200 δωμάτια και συνολικά 450  κλίνες. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Το «πράσινο φως» για τη χωροθέτηση της μαρίνας στην Ελούντα της Κρήτης, που αποτελεί τμήμα της επένδυσης Elounda Hills, της ρωσικής εταιρείας Mirum, προϋπολογισμού 409 εκατ. ευρώ, άναψε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Νικολάου σε πρόσφατη συνεδρίασή του. Όπως αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση, ο τουριστικός λιμένας, που θα βρίσκεται στα Πλευρά,  έχει το ανάλογο μέγεθος με ίδιους εγκεκριμένους τουριστικούς λιμένες στην περιοχή, προβλέποντας αριθμό μονίμων θέσεων 64 σκαφών. Το τουριστικό παραθεριστικό χωριό Elounda Hills είχε εξασφαλίσει, λίγο πριν εκπνεύσει το 2018, θετική εισήγηση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ). Το στοίχημα των επενδυτών της Mirum, που ελέγχει ο Ρώσος επιχειρηματίας Βιτάλι Μπορίσοφ, είναι το έργο να ξεκινήσει το 2020. Η ανάπτυξη, σε τμήμα έκτασης 840 στρεμμάτων που έχει προέλθει από τη συνένωση επιμέρους ιδιοκτησιών, χωρίζεται σε έξι αυτοτελείς ενότητες (Τσιφλίκι, Ελληνικά, Κούνδουρος, Ακρωτήρι, Μικρό Βαθύ και Βαθύ) και αντιστοιχεί σε δομήσιμη επιφάνεια 130.000 τ.μ. Η Mirum Hellas σχεδιάζει να υλοποιήσει εκτός από ξενοδοχείο, πέντε αστέρων και 200 κλινών, και περισσότερες από 340 παραθεριστικές κατοικίες, οι οποίες θα βγουν στην αγορά σε τιμές από 250.000 ευρώ έως 2 εκατ. ευρώ”.